Debreceni Nyári Színházi Esték – Tasnádi István: Finito
Debrecen, Debreceni Református Hittudományi Egyetem Péterfia utcai Campusa, 2011. június 18. 20:30
Bár végéhez közeledik a színházi évad a Csokonaiban, nyáron sem kell hiányt szenvednie Debrecen színházkedvelő polgárainak. Június 17-én indul a Debreceni Nyári Színházi Esték sorozat a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola udvarán.

Öt héten át minden hétre jut majd egy új darab. Az első produkció a fővárosi Örkény Színház előadásában Tasnádi István Finito című komédiája. A darabot Mácsai Pál rendezte.

A történet főhőse Blondin Gáspár, 44 éves, nős, gyermektelen, nagyábrándi lakos, egykori húsüzemi dolgozó, kinek élete senkit nem érdekel, halála cserébe sok mindenkinek kapóra jönne. Így aztán Gáspár eladja a halálát, méghozzá többször is. A főbb szerepekben olyan ismert színészek játékát élvezhetjük, mint Csuja Imre, Für Anikó vagy Pogány Judit. 

A sorozat további műsortervei között szerepel még Ronald Harwoodtól A nagy négyes, melyet az Orlai Produkciós Iroda vitt színre, Molnár Ferenctől A doktor úr a Turay Ida Színtársulat előadásában, Neil Simon És mennyi szerelem! című vígjátéka a Madách Színház jóvoltából, végül a Karinthy Színház zárja az esteket, ők Renee Taylor és Joseph Bologna művét, A Bermuda háromszög-botrányt hozzák el Debrecenbe. A könnyed, sok humorral fűszerezett előadások kezdési időpontja 20.30. 

Rrrr
2011.06.01