Triplázott A segítség
Sorozatban harmadik alkalommal nyerte könnyedén a jegybevételi versenyt az észak-amerikai mozikban A segítség című, Emma Stone és Viola Davis főszereplésével készült filmdráma. A hatvanas évek fekete polgárjogi mozgalmainak...

...hajnalán Mississippi államban játszódó alkotás ezúttal 14, 2 millió dolláros bevétellel lett gazdagabb az elmúlt hétvégén, azaz péntektől vasárnapig, a munka ünnepével (az Egyesült Államokban szeptember első hétfőjén, azaz idén szeptember 5-én tartják a munka ünnepét, ami szabadnap lévén meg szokta dobni a mozik látogatottságát) bővített négy nap alatt pedig 19 milliót keresett. 

Ezzel könnyedén leelőzte nemcsak a másik két friss bemutatót, de a 3D-s (így drágább jegyárakkal nézhető) Cápák éjszakáját is. Ezüstérmet tehát Az adósság című, Helen Mirren főszereplésével forgatott kémthriller szerzett, 9, 68 millióval, harmadik pedig az Apollo 18 című űrhajós scif-i/horror lett (8, 7 millió dollárt keresett). Negyedik helyen, alig lemaradva az Apollo 18-től a már említett Cápák éjszakája 3D-t találjuk (8, 64 millió dollár a bevétele), a TOP5-be pedig még A majmok bolygója - Lázadásnak sikerült bekerülnie, 7, 8 millióval. 

(est.hu összeállítás)

FRISSÍTÉS: Az adatok pontosítása után a bevételek a következők: 1. A segítség: 14, 6 2. Az adósság: 9, 95 3. Apollo 18: 8, 7 4. Cápák éjszakája 3D: 8, 4 5. A majmok bolygója – Lázadás: 7, 92 millió dollár.

2011.09.06