Amint a mennyben
Kaposvár, Csiky Gergely Színház, 2012. március 30. 19:00
Daniel, a világhírű karnagy váratlanul úgy dönt, felhagy eddigi életével, és visszavonul. Gyermekkora helyszínén, egy kis svéd faluban telepszik le, hogy végre nyugalmat találjon. A falucska örömmel fogadja a zenemágust.

Daniel egy szempillantás alatt a helyi kórus élén találja magát. Ezeken a derűs csütörtökökön kezd el újra rátalálni önmagára, a szeretetre és a gondoskodásra. Észre sem veszi, hogy végül ismét a zene fontosságát, megváltó erejét hirdeti kis csapatának. A karmester jelenléte azonban a lakosság életében is változásokat indít el. Danielnek meg kell küzdenie a féltékeny vénkisasszonnyal, a helyi pappal, a brutális férjjel, és általában: mindenkivel, aki félti az idegentől "jól megérdemelt" pozícióját.

Amint a mennyben, úgy a földön is." A bűnbocsánatnak azonban ára van. És néhány dolog nem az, aminek látszik. Az új szerelem, vajon szerelem-e? Milyen titkokat rejt a nyugalom és béke apró szigete? Hol ér véget a magány, és hol kezdődik a közösség? 

2005-ben hazánkban is bemutatták Kay Pollak svéd rendező Hétköznapi mennyország című filmjét, melyből Matuz János komponált színdarabot a kaposvári Csiky Gergely Színház számára. A rendező Funtek Frigyes először dolgozik a teátrumban. A misztériumjáték főszerepében Rátóti Zoltánt láthatja a közönség. Bemutató november 11-én. 

krizsu
2011.11.02