Egy bohém rapszódiája
Győr, Víziszínpad, 2012. július 27. 20:30
A Nyári Zenés Esték a Rába partján idei koncertsorozata augusztus 5-én zárul, de előtte még hátra van a régen várt Queen–Freddy Mercury-emlékkoncert/Egy bohém rapszódiája címmel. A koncert először 2009-ben a Margitszigeten…

…debütált, s azóta minden nyáron nagy sikerrel ismétlődik. 2009 persze több szempontból is érdekes év volt, mivel ekkor járultak hozzá először a jogutódok, a Queen-számok más nyelvre fordítására, pontosabban engedélyezték, hogy Miklós Tibor magyarra fordítsa őket. Igen, igen, az Egy bohém rapszódiájában minden jól ismert, felejthetetlen sláger magyarul csendül fel.

A legendaidézéshez a magyar könnyűzene és a musicalvilág ismert hangjait, alakjait kérte fel a rendező, szerkesztő, fordító, így hallhatjuk többek között Serbán Attilát, Szomor Györgyöt, Varga Miklóst, Tóth Gabit és Verát és Puskás Pétert is. A koncerten az indiai származású brit zenész életének negyven éve pereg le előttünk, a barátok, az édesanya, és sok-sok kedves ismerős történetein keresztül, s persze felcsendülnek a világhírű dalok is, kicsit másképp. 

A víziszínpadon két egymást követő napon – július 27-én és 28-án, ha a jó idő is így akarja – emlékezhetünk a legendára. 

pop
2012.07.26