A szerelem nem szégyen

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (11)
A hazai filmipar kétségkívül egyik legsikeresebb időszaka a háború előtti gyöngykorszak, amikoris tucatszám ömlöttek a mozikba a kissé szirupos, kissé demagóg, de a magyar kabaréhagyományoknak tökéletes kifutásul szolgáló, igazi vígjátéki tradíciókat melengető sírva-vígadós tömegmozik.
Ez a kellemesen butuska, jól bejáratott séma hatalmas karriert futott be a magyar filmgyártásban, lévén nem nagyon volt külföldi konkurencia, sem az otthoni kielégülést nyújtó televízió. Így ha valaki vizuális ingerekre vágyott, az bizony a honi filmek elképesztő sokaságából szemezgetett.
 
A jól bejáratott sémának jól bejáratott színészei is voltak; a favoritok között volt Jávor Pál is, hangosfilm-korszakunk első számú amorózója, a mindig jólfésült, erős karakterű, villogó szemű színész-idol, aki valóságos hisztériahullámot gerjesztett a női társadalom illuzórikusabb rétegeiben.  
 
A műfajhoz hűen jelen történetünk sem túl bonyolult, szokványos love-story, ami a Duna vizében kezdődik. A fiatal, legatyásodott grófsarj ugyanis öngyilkossági dilemmája közepette veszi észre a csapzott női buksit a dunai habokban. Kimenti a szimpatikus és elég ügyetlen, szintén szuicid sorstársnőt, és ahogy az kell, rögtön egymásba is szeretnek…  
Természetesen nem az agyonbonyolított sztori, vagy a pörgős, elmés párbeszédek miatt szeretjük az ilyen filmeket, de egy-egy nosztalgikusabb pillanatban könnyed szórakozást ígérnek még a mai egzaltált szem számára is. 
 
 
macsek
2007.09.26
|
magyar vígjáték, 93 perc, 1940
Házassági útmutató a boldog negyvenesekből. A díva és az amorózó találkozása.
Rendező:

Ráthonyi Ákos

Színész:

Tolnay Klári
(Suzanne)

Jávor Pál
(Kátay Kázmér)

Gózon Gyula
(Hajógyári igazgató)

Mály Gerő
(Pepi)

Mihályffi Béla
(Tornay)

Misoga László
(Péter)

Pethes Sándor
(Cserép Mihály)

Dénes György
(Leó)Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.