Ahogy tetszik

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (61)
Kenneth Branagh már több alkalommal bizonyította (V. Henrik, Sok hűhó semmiért, Hamlet, Lóvá tett lovagok), hogy van érzéke William Shakespeare műveinek filmvászonra adaptálásához. Legújabb kísérlete a nagy drámaíró egyik legjobb és legkedveltebb komédiája, az Ahogy tetszik.
Korábban a színész-rendező olykor mívesen, az igazi klasszikusok szellemében alkotott, máskor azonban, például a Lóvá tett lovagokban radikális változtatásokkal kezelte az eredeti anyagot. Most ezt a két munkamódszerét keresztezte, és egyrészt egy igen sajátos ötlettel az eredetileg Franciaországban játszódó darab helyszínét a XIX. század végének Japánjába helyezte, és a multikulti életérzést fekete, fehér és távol-keleti színészek szerepeltetésével fokozta, másrészt viszont színpadi hangulatot teremtett azzal, hogy színészeit rendkívül teátrális színjátszásra sarkallta, és a teret is színpadszerűen használta. 
 
A drámában egyébként minden a régi, az összes színdarabrajongó rá fog ismerni a kedvelt Shakespeare-motívumokra a ruha- és személyiségcserétől kezdve a trónbitorláson és száműzetésen át a változatosan összeboronált szerelmespárokig. Mert természetesen ezúttal is arra megy ki a játék, hogy a száműzött herceg leánya, Rosalinda, unokatestvére, Célia, a két daliás herceg, Orlando és Oliver, továbbá az őket kiegészítő és ellenpontozó „bolond párok” és egyéb elmaradhatatlan figurák meséjének segítségével az Avoni Hattyú és lelkes modern kori követője a boldog és mindörökké tartó szerelmet ünnepelje. 
fürkész
2006.12.27
|
As You Like It
amerikai-angol vígjáték, 134 perc, 2006
Shakespeare egyik legjobb komédiájának feldolgozása a már több Shakespeare-adaptációval is jelentkező színész, Kenneth Branagh rendezésében, a XIX. századi Japánba helyezve, fekete, fehér és távol-keleti színészekkel előadva.
Rendező:

Kenneth Branagh

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. január 4.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.