Oscar

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (53)
Szerintem ez Sylvester Stallone legjobb alakítása, de ha nem is így van, én nagyon szerettem ebben a filmben. Ráadásul egyik kedvenc szavamat is innen tanultam - expeditív (gyors és hatékony) - főszereplőnkkel együtt, aki minden napra egy-egy idegen szó megtanulását tűzte ki célul.
Angelo "Snaps" Provolone, a híres alkoholcsempész maffiadinasztia tagja nehéz helyzetbe került. Apja a halálos ágyán megígérteti a fiával, hogy vele ellentétben ő már tisztességes üzletemberként fogja továbbvinni a család nevét. Angelo rábólint a kérésre, de a megvalósítás nem egyszerű. Emberei nem ismernek mást, csak a kerülőutakat, a rendőrök pedig folyton azt hiszik, valami nagy és piszkos üzleten töri a fejét. Hiába a jó szándék, minden összeesküszik ellene.
 
Félreértések sora bonyolítja innentől a történetet, melyben fontos szerepet kap két egyforma, fekete táska, amelyek rendszerint rosszkor vannak rossz helyen. Felbukkan egy lány is, aki elmeséli, úgy akarta érdekesebbé tenni magát barátja előtt, hogy Angelót apjaként tüntette fel. De Angelo igazi lánya sem egyszerű eset, pláne, hogy eladósorba került... Vőlegények és lányok, no és még két nő, Angelo felesége és a volt cseléd szövi tovább a bonyodalmakat, de végül persze minden megoldódik.
 
A filmen a mai napig vitatkoznak a rajongók: jól áll-e Sly-nak a komikus szerep vagy sem? Hát... Szerintem igen. 
B.E.
2005.10.04
|
Oscar
amerikai krimivígjáték, 109 perc, 1991
Rendező:

John Landis

Színész:

Sylvester Stallone
(Angelo Provolone)

Ornella Muti
(Sofia Provolone)

Marisa Tomei
(Lisa Provolone)

Tim Curry
(Dr. Thornton Poole)

Don Ameche
(Clemente atya)

Vincent Spano
(Anthony Rossano)

Linda Gray
(Roxanne)

Chazz Palminteri
(Connie)

Peter Riegert
(Aldo)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.