Megetetett társadalom

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (31)
Aki evett már kukacos löncshúst vagy penészes sóletet, az tudja, hogy az élelmiszeripar több meglepetést tartogat, mint a Mikulás és Jézuska együttvéve. Amerikában különösen nagy lehet a csodálkozás, hiszen a kifejlett gyorsétkezés-kultúrának köszönhetően szinte mindenki ugyanazt eszi - legfeljebb más néven vagy más formában.
A Super Size Me óta nem titok, hogy a gyorséttermek kínálata nagy bevitel esetén súlyos egészségkárosodást okoz, arról azonban még nem szólt a fáma, hogy a termelői lánc másik végén mi a helyzet. 
 
Eric Schlosser sikerkönyve, a Fast Food Nation sokszereplős oknyomozás, melyben egy gyorséttermi főfunkci (Greg Kinnear) a mexikói határvidéken működő húsgyárba látogat, hogy kiderítse, hogyan kerülhetett sz*r a húspogácsába. Schlosser könyve és Richard Linklater (Mielőtt felkel a Nap, Rocksuli) filmje könnyed eleganciával avat be bennünket az érintettek (étteremvezetők, vendégmunkások, környezettudatos diákok) világába, és anélkül mutat be embertelen és gusztustalan helyzeteket, hogy sokkolni akarná a nézőt. A Megetetett társadalom humorral operál, de nem fekete vígjáték; alaphelyzete drámai, a film mégsem dokumentarista agydöngölés. Vérbeli Linklater-mű inkább, mely az életszerű színészi játékra épít, és nem riad vissza olyan sztárok vendégszerepeltetésétől, mint Ethan Hawk, Avril Lavigne vagy éppen Bruce Willis. 
 
Aki egy hamburgerrel a gyomrában ül be a moziba, nem fogja kidobni a taccsot, de meggondolja majd, hogy megegye-e a következőt. Vagy hogy egyen-e bármit is... 
csmozi
2007.01.10
|
Fast Food Nation
amerikai-angol filmdráma, 116 perc, 2006
Eric Schlosser sikerkönyvének feldolgozásában egy gyorsételipari elöljáró látogat el a húspogácsák szülőföldjére, ahol illegális vendégmunkások izzadnak a gépek fölött – és főnökeik alatt. Közepesen véres szatíra sztárvendégekkel.
Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. január 18.
(19 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.