Szitakötő

olvasói
10/10 (2)
Az ezredvégen feltűnően nagy divatba jöttek a természetfeletti jelenségekkel foglalkozó könyvek és filmek, ezt néhány évvel ezelőtt tipikus kortünetnek értékelte mindenki. Aztán elmúlt az ezredforduló és a téma továbbra sem veszített népszerűségéből - talán mégsem az évszámokhoz kötődik a közönség érdeklődése a látható világon túli, sőt az élők világán túli jelenségek iránt. A hatodik érzék világsikere óta a halottak lassan kezdenek Hollywood állandó szereplőgárdájához tartozni, a Szitakötő pedig épp az egyik legújabb lenyomata ténykedésüknek.


A filmben Kevin Costner egy chicagói sebészt alakít, akinek várandós felesége hivatástudatból a venezuelai indiánok közé megy gyerekeket gyógyítani. Jön egy vihar, földcsuszamlás, busz a folyóba, és az otthon aggódó férjet már csak az asszony halálhíre éri el. Azaz annál jóval több: idővel egyre több furcsa jelzés érkezik Joe-hoz, mintha felesége a másvilágról üzenne neki. Hol egy-egy halálból visszahozott, kis páciens a kórházban hoz hírt Emilytől, hol a legváratlanabb helyen és pillanatokban feltűnő szitakötő-motívumok emlékeztetik Joe-t feleségének jellegzetes anyajegyére. A doktor hinni kezd a jeleknek, és nyomozásba kezd: repülőre száll, hogy a tragédia helyszínén találja meg a választ a rejtélyre.A film nem túl ígéretesen indul, majd meglehetősen hosszadalmas kibontakozáson keresztül jut el legerősebb részéhez, a megoldáshoz, amely meglepő fordulattal kerekre zárja a történetet. A thriller műfajában ez ritka erény, általában épp a zárás szokott csalódást okozni. A történet a film valódi hőse, a néző figyelmét a kíváncsiság köti a vászonra, a főszerepet játszó Kevin Costner és Tom Shadyac rendező (Ace Ventura, Patch Adams) pedig derekasan ellátják a dolgukat a sztori szolgálatában.
nelson
2002.07.04
|
Dragonfly
amerikai-német thriller, 104 perc, 2002
Rendező:

Tom Shadyac

(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.