Véres gyémánt

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (193)
Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne: fogd A smaragd románca kalandcentrikus akciórománcát, keverd össze A Nap könnyei fontoskodó politikai üzenetével, adj hozzá pár tehetséges arcot, és az egész kevercs kavargatását bízd egy jó ízlésű iparosra - máris kapsz egy jól fűszerezett, tartalmas, kellően véres és kellemesen tanulságos filmet.
Külön örömöt szerez, hogy az eseményeket előrelendítő dél-afrikai zsoldost alakító DiCaprio A tégla után újra bebizonyítja, hogy végleg kinőtt a cérnahangú-kölyökképű kategóriából, és elhisszük neki, hogy képes végigvezetni egy helyi halászt (Djimon Hounsou) és egy amerikai újságírónőt (Jennifer Connelly) Sierra Leone polgárháborús övezetén.
 
Merthogy a Véres gyémánt nem más, mint politikai gyorstalpalóval egybekötött tanulmányi kirándulás a fekete kontinensen, ahol bármilyen természeti kincs felbukkanása vérontáshoz vezet, és a nyugati zsoldosok ugyanolyan lelkesedéssel irtják a népet, mint a helyi gerillák vagy a kormánykatonák. Edward Zwick rendező (Az utolsó szamuráj) a több mint kétórás játékidőben elegáns egyensúlyt talál akció, dikció és szerelem között, így a családjától elhurcolt, gyémántbányai kényszermunkára fogott Solomon Vendy (Hounsou) által talált diónyi méretű rózsaszín gyémánt keresésének története egyszerre izgalmas, látványos és megható - magyarul tökéletes moziélmény nyújt. 
 
Vigyázat, a film érzékeny lelkű lányoknak (a végtagcsonkítások miatt), illetve gyémánt fülbevalós nagymamáknak (lelkiismereti okokból) nem ajánlott; emberi jogi aktivistáknak azonban kötelező! 
 
csmozi
2007.01.24
|
Blood Diamond
amerikai akciófilm, 143 perc, 2006
Két egykori hajóslegény, a Titanic és az Amistad hőse végigszaladja a polgárháború dúlta Sierra Leonét egy elásott gyémántért. Vérbeli akciófilm izzadó hősökkel és súlyos üzenettel.
Rendező:

Edward Zwick

Színész:

Leonardo DiCaprio
(Danny Archer)

Djimon Hounsou
(Solomon Vandy)

Jennifer Connelly
(Maddy Bowen)

Arnold Vosloo
(Coetzee ezredes)

David Harewood
(Poison kapitány)

Jimi Mistry
(Nabil)

Michael Sheen
(Rupert Simmons)

Stephen Collins
(Walker nagykövet)

Marius Weyers
(Rudolf Van De Kaap)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 1.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.