Türelem

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (8)
Az ún. magyar művészfilmesek ellendrukkerei alig várják, hogy a fesztiválkörökben hungaricumnak számító egysnittesek alkotói egyensittesek legyenek, ám erre még várniuk kell, a műfaj korlátai ugyanis igen tágak.
Jó példa erre Nemes Jeles László munkája, melyre bár könnyen rásüthető a fenti szitokszó, sokkal inkább elüt snittestársai filmjeitől (Szél, Prológus, Before Dawn), mintsem hasonlít rájuk. Nemes Jeles operatőre, Erdély Mátyás itt nem szabályos utat (körkörös vagy egyenes vonalú mozgás) jár be a kamerával, nem technikai és stílusgyakorlatot mutat be, hanem egy női arcot követ, fürkész, kutat; egy olyan nőnek az arcát, aki egy „életlen” erdő zöld lombjai közül lép be egy titokzatos épületbe, és ott aktamunkát végez. Marjai Virág eszköztelen, mégis hihetetlenül intenzív arcjátékát úgy egészíti ki a kiismerhetetlen háttér és a kísérőzenei szintű atmoszférajáték, hogy a majdnem tízperces irodai bolyongás maradéktalanul lekösse a néző figyelmét, amikor pedig a nő az ablakhoz lép, hogy felfedje a titkot, megdöbbentse őt. 
 
A Türelem tucatnyi nemzetközi fesztiváldíjjal büszkélkedhet már, és most a szélesebb hazai közönség türelmét honorálva végre a magyar mozikban is látható. 
csmozi
2008.10.21
|
With a Little Patience
magyar rövidfilm, 13 perc, 2006
Egy irodista nő precíz munkafolyamata – egy arc rezzenései tíz percen keresztül. És egy férfi, aki várja az ablakon túl.
Forgalmazza: Budapest Film
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.