Farkas

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (10)
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis szibériai település, melynek lakói igen nagy bajba kerültek: történt ugyanis, hogy a környéken élő farkasok vámpír módjára elkezdték kiszívni a rénszarvasok vérét - így tizedelve az állatállományt, amely a falucska megélhetését biztosítja.
Hőseink tehát egy nagy tudású problémamegoldót hívtak, aki messzi földről, helikopterrel érkezik. Nyikolaj Szergejevics nagy ember: beszél az állatok nyelvén, és állítólag sámánok leszármazottja. A helyiekkel sajnos kezdetben nem éppen a legjobban jön ki, egy szépasszony miatt még összetűzésbe is keveredik velük, a gyógyító varázserővel bíró mámik azonban kirántják a bajból, így hát felkerekedik, hogy elvégezze azt, amiért jött, és a végére járjon ennek a gonosz vér(szívó)farkas-históriának... 
 
Az Anarchisták és a Rinaldo kitérője után Tóth Tamás ismét orosz nyelvterületre, második otthonába, a Vasisten gyermekei és a Natasa távoli világába látogat. A nyelvrokonaink, a manysik földjén, Észak-Szibériában játszódó, zavarba ejtő hosszúságú (70 perc körüli játékidejével a hosszúra nyúlt kisjátékfilm és a rövidre sikerült nagyjátékfilm között ingadozó) mű egészen perverz módon a mese és a dokumentum-játékfilm határán egyensúlyoz. Egyrészt elvezet a mítoszok, legendák ősi, mágikus világába, ugyanakkor etnográfiai igénnyel mutatja be egy különleges, rendkívül kis lélekszámú népcsoport életmódját - ahogy a folyamatos narráció (Végvári Tamás megnyugtató hangján) is egyszerre idézi a mesék és az úti filmek hangulatát. 
 
fürkész
2007.09.12
|
magyar kísérleti film, 69 perc, 2006
Egy kis szibériai település szarvaspásztorai Nyikolaj Szergejevics problémamegoldó segítségét kérik, mert állataik vérét gonosz farkasok szívják. Nyikolaj Szergejevics márpedig ért az állatok nyelvén...
rendező:

Tóth Tamás

Forgalmazza: HungaroTop
Bemutató: 2007. szeptember 20.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.