A boldogság nyomában

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (68)
Vajon ki az a hollywoodi nagyágyú, aki hitelesen tudna életre kelteni a vásznon egy olyan különleges figurát, aki hajléktalanszálláson készül a brókervizsgára, szabadidejében Rubik-kockát pörget, festékes kezeslábasban vonul be az őrszobára, és még arra is marad idege, hogy kvázi az élet összes nagy dolgára megtanítsa kisfiát, aki ráadásul egy kínai óvodába jár?
Az ideális választás a szerepre minden bizonnyal az esetlenül szeretnivaló Robin Williams (betegség esetén Tom Hanks) lett volna, csakhogy a nagyobb drámai hatás kedvéért az alkotók lemondtak a tuti befutóról, és olyasvalakit választottak, aki játék nélkül is nagyobb tömegeket tud megszólítani: egy feka popsztárt. 
 
Ráadásul nem is hibáztak, hiszen ez a „valós eseményeken alapuló” történet körülbelül annyi meglepetést tartogat a néző számára, mint az Évgyűrűk első évadjának DVD-kiadása, de öröm nézni, hogy legalább Smith számára kihívást jelent a jókora anyagi csődbe került, de szorgalommal és szeretettel végül mindent megoldó Chris Gardner megszemélyesítése. A hetvenes évek San Franciscója kissé naftalinszagúra sikeredett, de a látványterv sterilségéért szinte maradéktalanul kárpótol bennünket a kis Garndert alakító kis Smith helyes pofája, valamint a tény, hogy a különböző nagyemberek (J-ügynök, Muhammad Ali) mellett rapper barátunk a kisemberekkel is aktívan szimpatizál. 
 
Reménykedő lúzereknek kifejezetten ajánlott, de azok sem fognak csalódni benne, akik a megtörtént esetekért rajonganak - hiszen azért is jó beülni a moziba, mert addig sem történik velünk semmi, amiből később valós alapú filmet lehetne forgatni... 
 
csmozi
2007.02.13
|
The Pursuit of Happyness
amerikai filmdráma, 117 perc, 2006
A munka nélküli apuka versenye az idővel, a pénztelenséggel és az egyedüli gyereknevelés nehézségeivel a hetvenes évek San Franciscójában. Will Smith lemegy szocreálba.
Színész:

Will Smith
(Chris Gardner)

Jaden Smith
(Christopher)

Thandie Newton
(Linda)

Brian Howe
(Jay Twistle)

James Karen
(Martin Frohm)

Dan Castellaneta
(Alan Frakesh)

Kurt Fuller
(Walter Ribbon)

Kevin West
(a világ legjobb apukája)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 15.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.