Apró titkok

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (35)
Teljes állású szülőnek lenni nem leányálom, még leányanyáknak sem, ezt a kérdést ráadásul az amerikai középosztály kertvárosi otthonának fojtogató légkörében lehet igazán jól boncolgatni. Miként azt Todd Field is teszi.
Field, aki előző filmjével, A hálószobában-nal már komoly sikert aratott a családi dráma kategóriában, most egy otthonához és gyermekeihez láncolt férfi és nő furcsa kapcsolatán keresztül ad látleletet az amerikai társadalomról. A szókimondó Sarah (Kate Winslet) férje savanyú reklámkukac, a jóképű Brad (Patrick Wilson) neje karrierista modern nő, így ők ketten babakocsit tologatnak egész nap, míg egymásba nem botlanak. Találkozásuk egybeesik egy börtönből szabaduló pedofil (Jackie Earle Haley) hazatértével, ezért nemcsak az ő életük bolydul fel, hanem szűk látókörű környezetük is.
 
Lesz is románc meg dráma, kis és nagy hazugságok, forró ölelések és forrongó indulatok! A vígjátéki felütés és a romantikus szál ugyanis lassan sötét tragédiába fordul át, hiszen a sokszereplős tablónak csak egy része a szerelmi történet, így számos mellékszereplő különböző mértékben súlyos személyes tragédiáját ismerhetjük meg. A rendező kissé szenvtelenül, de remek koreográfiával mozgatja szereplőit, kihasználja érzelmi fogyatékosságukat - mert itt mindenki bűnös és esendő -, de átélhető szimpátia nélkül az eredmény inkább olyan, mint egy remekül fotózott, ügyes formagyakorlat. Kate Winslet persze most is csodás, akárcsak Jennifer Connelly, aki sajnos csak epizódszerepet kapott. Ajánljuk kismamáknak és nagypapáknak. 
 
Vízer
2007.02.07
|
Little Children
amerikai filmdráma, 130 perc, 2006
Fülledt kertvárosi románcok és elfojtott tragédiák sora Todd Field némi szarkazmussal tálalt, kegyetlenül precíz tanulmányában, avagy mivé fajulhat a sok babakocsi-tologatás.
Rendező:

Todd Field

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 15.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.