Malac a pácban

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (79)
A Pulitzer-díjas amerikai író, E.B. White Charlotte’s Web című klasszikus mesekönyvéről hazánkban nemigen hallani, pedig világszerte igen népszerű.
A filmművészet is előszeretettel nyúl hozzá, legutóbb Marc Evans Traumájában ismerhettük fel elemeit, igaz, elég kreatívan felhasználva: egy hátborzongató thriller szimbólumai közé rejtve. Rajzfilm több is készült már a meséből, Gary Winick mostani próbálkozása viszont az első élőszereplős nagyjátékfilm, melyet a könyv ihletett. 
 
Az eredeti címből nem, de a magyarból kiderül, hogy mesénk főhőse egy malac, tehát örülhet minden kisgyerek és Babe-rajongó, mert újabb beszélő állatos filmet láthat, melyben ráadásul a malac mellett kedves birkák, aranyos libák, bájos bocik és egy édes paci is felbukkan. A nem annyira jó hír, hogy igen fontos szerephez jut egy patkány, és még fontosabbhoz egy pók - őket pedig már ugye senki sem szereti olyan nagyon. Mindezt kompenzálja viszont az ember főszereplő, a tizenkét éves Dakota Fanning (Világok harca, Nagydumás kiscsajok), aki - ha lehet - még az állatoknál is aranyosabb. Az meg a legnagyobb cukiság, amikor az aranyhajú kis Dakota megfürdeti barátját, a kismalacot (név szerint Wilburt), majd együtt alszanak az ágyban. 
 
A gyerekek rengeteg tanulságos meséből megtanulhatták már, hogy az állatokat szeretni és tisztelni kell, meg hogy a barátság mindennél fontosabb, a Malac a pácban viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy még egy pók is lehet a világ legkedvesebb teremtménye - és mindezt ráadásul gyönyörűen és meghatóan teszi. 
fürkész
2007.02.07
|
Charlotte`s Web
amerikai családi film, 97 perc, 2006
E. B. White nálunk kevésbé ismert, de világszerte népszerű klasszikus meséje alapján készült, kedves, beszélő állatos családi film, melyből kiderül, hogy nemcsak az állatokat, de még a pókokat is szeretni kell.
Rendező:

Gary Winick

Színész:

Dakota Fanning
(Fern)

Kevin Anderson
(Mr. Arable)

Essie Davis
(Mrs. Arable)

Louis Corbett
(Avery)

Siobhan Fallon
(Mrs. Zuckerman)

Gary Basaraba
(Homer Zuckerman)

Beau Bridges
(Dr. Dorian)

Nicholas Bell
(miniszter)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. február 15.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.