Mezsgye

est.hu:
3/10
|
olvasói
7/10 (64)
Bár a cím bolondos vidéki vígjátékot sejtet némi határvitával, de megint megvezettek, nyájas olvasó, ugyanis a legutóbbi japán horrorfilm aktuális amerikai újrahasznosítása kerül a mozikba.
A lényeg az, hogy az internet sok-sok rossz dolgot hozott az életünkbe, vírusokat, spamet, a fenébe kívánt régi ismerősöket, meg a gyerekpornót, de ez még semmi ahhoz képest, amit a Mezsgye sejtetni enged. Itt ugyanis a holtak szivárognak vissza az élők soraiba a net segítségével, számunkra ismeretlen frekvenciákat használva, de nem elégednek meg néhány áldozattal, hanem a Nagy Büdös Apokalipszisre hajtanak, ami szerintem genyóság. Elgondolkodtató, hogy mindez műszakilag megállja-e a helyét, ám a film mellékszereplőinek szomorú sorsán ez mit sem változtat: randa fekete szutymó lepi el őket, aztán hopp, már nem is élnek úgy mint régen - elérte őket a WiFi átka!
 
Mindez egy átlagosan szimpatikus szőke lány (Kristen Bell) és kevésbé szerencsés évfolyamtársainak hányattatásai során tárul sok hasonló történetet látott szemünk elé - bár Kiyoshi Kurosawa eredetije nem jutott el hozzánk -, a japán származás okán kékes-szürkén fotografálva, elmosódott szellemalakokkal, sok koszos folyosóval és persze high-tech elemekkel sűrítve. Filmtörténeti érdekesség az a jelenet, ahol hősnőnk elég hosszan és nagyon pucéran küzd a fürdőkádban valami rosszindulatú izével, és minden kapálódzás ellenére sem lehet belőle semmi lényegeset látni. Merthogy kérem Amerikában korhatáros horrorról van szó, ami, lássuk be, elég abszurd fogalom. 
 
 
Vízer
2007.02.06
|
Pulse
amerikai horror, 90 perc, 2006
A technika vívmányainak segítségével olyan lények lépnek be életünkbe, akik másképp nem tehetnék – ugyanis halottak. High-tech horror ijedős lányokkal.
rendező:

Jim Sonzero

színész:

Kristen Bell
(Mattie)

Ian Somerhalder
(Dexter)

Christina Milian
(Isabelle Fuentes)

Jonathan Tucker
(Josh)

Riki Lindhome
(Janelle)

Rick Gonzalez
(Stone)

Octavia Spencer
(főbérlő)

Ron Rifkin
(Dr. Waterson)

Kel O'Neill
(Douglas Zieglar)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. február 8.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.