Hollywoodland

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (18)
A televíziózás fénykorában az amerikai kiskölkökre nagyobb hatással volt kedvenc sorozatuk főhősének halála, mint mondjuk manapság a beszláni iskolai terrorakció.
Nem kizárt, hogy ez ma is így van, maradjunk azonban inkább a káprázatos ötvenes éveknél, amikor Hollywoodban tombolt a korrupció, a sztárok otthon salsát táncoltak, a stúdióvezetők nemcsak karrierek, de emberéletek felett is döntöttek, a kis képernyős Superman pedig népszerűbb volt az amerikai elnöknél. 
 
George Reeves (Ben Affleck - Armageddon, Apja lánya) márpedig 1959-ben meghalt, méghozzá tisztázatlan körülmények között, legalábbis vidéki édesanyja és az ügybuzgó magánnyomozó, Louis Simo szerint. Megindul hát a nyomozás, melyhez az ötvenes évek Hollywoodja szolgál pazar háttérként. A Szex és New York és a Maffiózók jó pár epizódjának rendezésével befutott Allen Coulter ebben a filmben nem a humorra helyezi a hangsúlyt, inkább a korfestésre és a feszültségkeltésre, meg persze Simo figurájára, aki, ellentétben a klasszikus film noirok hős szimatjaival, rendszerint alulmarad a rendszerrel szemben - akár a Külvárosi fények biztonsági őre vagy Jack Nicholson karaktere a Kínai negyedben. A rendező Reeves menetelésének felidézésével mutatja be a fülledt-romlott várost, a mindent mozgató korrupt szálakat, és velük párhuzamosan Simo ügyetlen, de nagyra törő nyomozásának lehetünk szemtanúi. 
 
Aki mindig úgy képzelte, hogy a táncdalfesztivál klotyója makulátlan tisztasággal csillogott, annak nagyon tanulságos lehet ez a film, de a jófajta krimik tisztelői sem fognak csalódni benne. 
 
csmozi
2007.02.19
|
Hollywoodland
amerikai krimi, 126 perc, 2006
Noirba hajló nyomozós történet a szakmai és magánéleti nehézségek elől öngyilkosságba (?) menekült tévés Superman, George Reeves életéről és haláláról. Hiába, Hollywood nem habos tortra.
Rendező:

Allen Coulter

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. február 22.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.