Romper Stomper

olvasói
10/10 (1)
Ezt kapjátok ki! Angol, vietnámi, német, de még japáni is! Akció! Ahhoz képest mondjuk eléggé semmi Lee, meg Vong nevű szereplőt soroltak fel nekünk, konkrétan nullát. Russelből viszont kettő is van, ez haladás.
Melbourne-ben járunk, ahol a helyi szkinhedek a haragjukat a vietnami bevándorlókon töltik ki, akiknek a jelenléte - véleményük szerint - veszélyezteti a város faji tisztaságát. Nohát, ezt akár Salgótarjánban is forgathatták volna, hiszen nálunk is sokan hisznek ilyen hülyeségekben. Nos, tudományosan és genetikailag tényleg megbolydulhat a város génállománya, ám ők nem tudják, hogy a biológiai frissítés legtöbbször üdítően hat egy populáció jövőjét nézve, és a természet nagyban szarik a tisztaságra. Sőt!
 
Általában az ősi rendezetlenség felé halad, de több ilyet nem írok, mert azt mondják majd, megint túl kulturális lettem. Térjünk csak vissza gyorsan a zajló események forgatagába! A felcukkolt vietnamiak megelégelik az állandó zaklatást, és egy nap keményen visszavágnak, gondolom, karatéval. Dühös, kompromisszumokat nem ismerő történet arról az erőszakról és gyűlöletről, amely manapság világszerte tapasztalható, amikor a munka nélkül tengődő fiatalok az "idegeneket", a bevándorlókat vádolják saját bizonytalanságukért, aztán elmennek kordont bontani. 
 
 
háopépé
2007.02.16
|
Romper Stomper
ausztrál akciófilm, 94 perc, 1992
Rendező:

Geoffrey WrightIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.