Apám nevében

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
A békeszerződések aláírása óta az IRA jobbára már csak az egyes szakadárok gézengúz tettei miatt minősül figyelemfelkeltő tényezőnek. Pedig egy időben sorra ihlették meg a rendezőket, lásd: Férfias játékok, Az ördög maga, A bal lábam.
Utóbbi messze az egyik legjobban sikerült mű volt, mely feldolgozta az Ír Köztársasági Hadsereg ilyen-olyan kópéságait. Ezt már csak azért is szükséges megjegyezni, mert a szóban forgó – szintén kiváló - művet is Jim Sheridan jegyzi. 
 
Kettős bombamerényletet követnek el a London melletti Guilford városkában 1974-ben. Öt ember meghal, negyvenketten megsebesülnek. A rendőrség az Ír Köztársasági Hadsereget gyanúsítja a terrorakció elkövetésével. Hamarosan letartóztatják Gerry Conlont, a léha, link fiatalembert, akit az apja, Guiseppe Belfastból küldött Londonba, amikor meggyűlt az ifjú baja a zsarukkal és az IRA-val. Az apja is börtönbe kerül. A „guilfordi négyek” perében ártatlanul életfogytiglani börtönre ítélik őket. Az igazságra csak tizenöt évvel később derül fény. Gerry Conlon önéletrajzi regényéből. 
kirsch
2010.11.24
|
In the Name of the Father
angol-ír életrajzi film, 133 perc, 1993
Rendező:

Jim Sheridan

(12 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.