Hamlet

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (3)
Félve mondom ki, mert sok idő eltelt azóta, de meghatározó filmélményem kerül most képernyőre, még akkor is, ha csak egyszer láttam, debütálásakor. Olyan élénken él bennem ez a film, - avval az ellentmondással együtt is, hogy alig emlékszem konkrétumokra belőle -, hogy ha hihető, ha nem, 15 éve hordozok róla egy képet a tárcámban, akkora hatással volt rám!
Csak benyomások, érzések maradtak utána. Félreértés ne essék, Zeffirellit és témaválasztásait akkoriban (is) nyálasnak tartottam, és Mel-t szinte csak a Mad Max-ből ismertem, mégis megdöbbenve jöttem ki a moziból, de már nem emlékszem, miért. Vagy a rendezés volt nagyon állat, vagy Gibson alakított felejthetetlent, esetleg mindkettő, tényleg nem tudom, de valami lehetett, ha azt a Hamlet fotót azóta sem dobtam ki.

A történetet nem mondom el, mert a suliban kötelező, vagy az lesz, a felnőtteknek meg éppen emiatt ismerniük kell. Ahogy mások írják, tömören: Zeffirelli filmváltozata időtlen példázat arról, hogy egyetlen bűn miként sodorja bele elkövetőjét bűnök kusza hálójába, és hogy a bosszú soha nem vezet jóra. Amire biztosan emlékszem, hogy lélegzetelállítóan szép tájakon forgatott moziról van szó, és most az is felderengett, hogy Mel bizony színészi kvalitásáról is tanúbizonyságot tesz. Vagy tényleg csak az őrült rendőr után tűnt annak, mindegy, ez kiváló alkalom lesz arra, hogy eldöntsem, megtartom-e azt a képet még tizenöt évig, vagy kihajítom a szemétbe, végleg.
2005.11.10
|
Hamlet
amerikai-angol-francia filmdráma, 130 perc, 1990
(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.