A család kicsi kincse

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (53)
Akár megkapta a legjobb film Oscarját, akár nem (mire e sorok megjelennek, kiderül), A család kicsi kincse maga is kicsi kincs az egész családnak, azaz majdnem az egész családnak, hiszen ahhoz képest, hogy a sok cinizmus után a végére egész pofás kis üzenet kerekedik a családi összetartás fontosságáról, a droggal és szexuális szokásokkal kapcsolatos mozzanatok bőven elérik, hogy ne családbarát korhatárral fusson a film.
Jonathan Dayton és Valerie Faris kliprendezők első nagyjátékfilmje kíméletlen következetességgel szedi ízekre a kényelemben, ugyanakkor mélységes frusztrációban élő, tipikus mai és nem feltétlenül tipikusan amerikai családot, ahol (elsőre legalábbis úgy tűnik) mindenki utál mindenkit, saját magát is beleértve. Az apuka (Greg Kinnear) saját motivációs tréninggel akar befutni, de nem nagyon sikerül, a kamasz fiú Nietsche nevében néma utálatba burkolózik, a család kicsi lánya pedig szépségkirálynő szeretne lenni, habár nem kifejezetten az a típus. Az anyukának (Toni Colette), ha ez nem volna elég, ráadásul nyakába szakad öngyilkos hajlamú, homoszexuális értelmiségi öccse, no meg a szexőrült nagypapa. Ez a társaság indul el egy leszakadt Volkswagen mikrobuszon, keresztül Új-Mexikó országútjain a szépségverseny felé, ahová a kislány mégis bejutott valahogy. 
 
Ziccer nem marad kihasználatlan, és miközben végighahotázzuk a csetlés-botlással teli road movie-t, még meg is szeretjük ezeket a válogatott lúzereket, és valójában persze ez a lényeg. 
 
nelson
2007.02.15
|
Little Miss Sunshine
amerikai szatíra, 101 perc, 2006
Problémás tagokból álló család szépségversenyre viszi csúnyácska kislányát. Maróan gúnyos szatíra a balfácánságról, pozitív végkicsengéssel.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 22.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Szo
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.