Öszödik pecsét

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (39)
Aki látta vagy olvasta A Da Vinci-kódot, tudja, hogy minden mindennel összefügg: egy XV. századi festmény, annak alkotója, a templomos lovagrend, a Szent Grál, sőt maga Jézus Krisztus személyesen is befolyással lehet egy XXI. századi ifjú hölgy életére.
Aki pedig ismeri a Stefanovics Angéla-Kálmánchelyi Zoltán-Végh Zsolt alkotótrió korábbi munkáját, nevezetesen a Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki címűt, az azt is tudja, hogy az önfeledt amatőrfilmes szórakoz(tat)ás (Szegény Peti nagymamája, Pesti mese: Óz, a nagy varázsló, uristen@menny.hu, Libiomfi) mellett filmeseink szeretnek az aktuális társadalmi-politikai jelenségekre is reagálni. 
 
Tehát A Da Vinci-kód-beli Sion rend-Az utolsó vacsora-templomos lovagrend-Sir Isaac Newton-Rosslyn-kápolna vonal mintájára az Öszödik pecsétben egy fantasztikus álskandináv narráció segítségével egy Mona Lisának öltözött orosz kisfiútól Nostradamuson (és az igazi nagy jóson, Puszradamuson) keresztül eljutunk egészen az őszödi beszédig, és kiderül, mi az igazi kapcsolat Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között, hogy ki mozgatja valójában a szálakat és hogy mindehhez mi köze van Da Vinci Mona Lisájának és a modellként szolgált Gioconda asszonynak. De nem kell megijedni: az abszurd humor még ebbe a látszólag komoly témába is belefér, és ugyanolyan jól fogunk szórakozni, mint a Stefanovics-Kálmánchelyi-Végh trió bármely korábbi filmjén. Szemünket pedig az áldokumentumfilm Budapest tévés effektjei kápráztatják majd el. 
 
fürkész
2007.02.23
|
magyar áldokumentumfilm, 31 perc, 2007
Az uristen@menny.hu és a Libiomfi alkotói egy skandináv áldokumentumfilmben tárják föl a rejtett összefüggéseket Mona Lisa mosolya, Nostradamus titka és az öszödi beszéd között...
Forgalmazza: Libiomfilm
Bemutató: 2007. március 1.

Kapcsolódó cikkek

(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.