Éj anyánk

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (4)
Az Éj anyánk Kurt Vonnegut regényéből készült és alighanem ez lett az eddigi legjobb Vonnegut adaptáció. A világhírű író talán legkevésbé szürreális, ezúttal sci-fi mentes műve a második világháború idején játszódik, és egy amerikai kém történetét meséli el, megspékelve az író jellegzetes fekete humorával.
Mint tudjuk, a kémkedés alapvetően unalmas munka, jobbára aktatologatásból áll. Nos Vonnegut az izgalmasabbik végénél ragadja meg a témát. Az mű alapötletét állítólag egy második világháború idején szolgáló kémmel való beszélgetéséből merítette, aki  megjegyezte, hogy szerinte kémek csak bolondokból lesznek, hiszen egy normális ember nem bírná elviselni az ezzel a munkával járó testi-lelki megterhelést.

A film főszereplője Howard W. Campbell (Nick Nolte), amerikai származású, gyerekkorától fogva Berlinben élő drámaíró. Campbell a második világháború idején a nácik oldalára áll, és antiszemita propaganda írásával keresi kenyerét. Egy nap a CIA egyik ügynöke felkeresi és ráveszi, hogy kapcsolatait kihasználva kémkedjen nekik.fujisan
2007.02.22
|
Mother Night
amerikai romantikus filmdráma, 114 perc, 1996
Rendező:

Keith Gordon

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.