Hannibal ébredése

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (144)
Azt már A bárányok hallgatnakból tudhatjuk, hogy Hannibal Lecter, a pszichopata kannibál Litvániából származik és igazi ínyenc, arról pedig a Hannibalból értesülhettünk, hogy az eredetileg pszichiáter sorozatgyilkos szeretni is képes, sőt a doktor alakjával találkozhattunk - igaz, sajnos csak mellékalakként - az Embervadász és A Vörös Sárkány című thrillerekben is.
Most pedig eljött végre a várva várt pillanat, és megismerhetjük a rém eszmélését gyermekkorától a fiatal évekig. 
 
Megtudhatjuk, hogy Lecterrel olyan borzalmak is történtek, amiket nem ő okozott (különös tekintettel az 1944-ben szülőföldjén, Litvániában, a második világháború keleti frontján történt véres eseményekre), hogy pontosan milyen körülmények között találkozott először az emberevéssel, hogy hol ismerkedett meg a konyhaművészet rejtelmeivel (Franciaországban, hol máshol?), és hogy mi okból tette át székhelyét Európából az amerikai kontinensre (ahogy a filmből kiderül: először Kanadába), de a vásznon még a gyilkos családjával is találkozhatunk. 
 
Peter Webber munkája ugyanakkor nagyban különbözik a Hannibal-sorozat korábbi darabjaitól: habár ugyanannyi és ugyanolyan véres gyilkosság történik benne, mint a Lecter munkásságát dokumentáló többi filmben, a Hannibal ébredése szerkezete és dramaturgiája miatt inkább életrajzi film vagy filmdráma, mint thriller. Így - habár természetesen kötelező a rém pályafutását nyomon követő filmrajongóknak - nemcsak izgalmat, hanem egy kis szomorúságot is érezhetünk megtekintésekor. 
 
fürkész
2007.03.07
|
Hannibal Rising
amerikai-angol-cseh-francia thriller, 117 perc, 2007
A népszerű Hannibal Lecter hatalmas étvágyának születése. Előétel ínyenceknek.
Rendező:

Peter Webber

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. március 8.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.