Tökös csaj

olvasói
8/10 (6)
Rob Schneider (Tök állat, Tök alsó) a hollywoodi mókamikiknek ahhoz a kicsiny táborához tartozik, akik valóban képesek némi derültséget kelteni a nézők körében. Legyen a számára rendelt forgatókönyv bármennyire gagyi is, a többi kortárs amerikai komédiással történő összehasonlításból mindig jól jön ki. Talán azért, mert minden porcikájában halálosan komolyan veszi szerepét, és - ellentétben például a pojáca Adam Sandlerrel - kerüli a kikacsintásokat a közönségre. Soha nem brahiból poénkodik, hiszen imád hülye lenni (vagy alapjáraton ilyen, ezt nem tudni).


A másik dolog, amit szerfelett kedvel, a metamorfózis. A Tök alsóban lement dzsigolóba, a Tök állatban kutyába, ezúttal pedig síkegyügyű tinilánnyá alakult. A Tökös csaj variáció a klasszikus szerepcserés vígjátékokra. A történet középpontjában a középiskola ügyeletes bombanője áll, aki egy nap hihetetlen átalakuláson megy keresztül: miután ellop egy titokzatos keleti talizmánt, egyik percről a másikra egy harmincas pasas lezúzott idomait veszi magára, és ezzel máris kezdetét veheti a félreértések vígjátéka. A nagyjátékfilmmel rendezőként most debütáló és a forgatókönyv megírásában is közreműködő Tom Brady szerencsére többé-kevésbé kerüli a manapság oly divatos altáji humort, emellett az is a javára írandó, hogy nem elégszik meg a szerepcserés vígjátékok simára koptatott kliséinek megidézésével, hanem néhány eredetibb geget is bevet. Mindennek köszönhetően - no meg Schneider faarcú figurájának hála - a Tökös csaj csöppet kiemelkedik a hollywoodi komédiák tucatdarabjai közül. A filmben közel tucatszor őszinte kacajra rándul a néző szája, és ez manapság már több mint elég egy amerikai vígjátékban.
Tutajos
2003.05.15
|
The Hot Chick
amerikai vígjáték, 101 perc, 2002
A Tök alsó és a Tök állat sztárja ezúttal egy 18 éves kiscsajt alakít, aki egyik reggel arra ébred, hogy teste egy harmincas pasiéra változott át. A kafkai truváj újra Hollywoodban.
Rendező:

Tom Brady

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.