Szenvedélyek viharában

est.hu:
10/10
|
olvasói
9/10 (37)
Szögezzük le hamar: a Szenvedélyek viharában igazi, hamisítatlan giccs, amilyet már nagyon rég nem gyártanak sorozatban, de fontos, sok munkával előkészített giccs.
Melodráma és megdicsőülés, avagy az akarat diadala medvékkel, gaz németekkel és a természet erőivel szemben, ott, hol a szerelem bárkit porba tiporhat, és ahol Brad Pitt zihál hősiesen. Bezony!
 
Gyönyörű tájakon járunk, gyönyörű és méltóságteljes emberek között. Az amerikai lovasság egykori ezredese, William Ludlow (A Kentukcy Fried Chicken Sanders ezredesére itt kísértetiesen hasonlító Anthony Hopkins) megelégelte az indiánok kizsákmányolását és leölését, és a világtól távol, a montanai Sziklás-hegység lábánál visszavonultan neveli három fiát. Alfred (Aidan Quinn), a legidősebb fiú kötelességtudó és céltudatos; Samuel (Henry Thomas), a legkisebb testvér mindenki kedvence, lelkében a korra jellemző idealizmussal, a középső fiú, Tristan (Brad Pitt) pedig vad, szabad, öntörvényű személyiség, amit hosszú haja és a természethez és annak vérszomjas medvéihez való különös vonzódása is elárul.
 
A baljós, sötét felhők előszeleként Samuel a főiskoláról menyasszonyával, Susannával (Julia Ormond) együtt hazatér az apai házba, és Alfred és Tristan is beleszeret öccsük szépséges választottjába. Az első világháború kitörésével már Ludlow ezredes háza sem képes ellenállni az idők borzalmának, és a testvérek elindulnak a vérzivataros háborúba – és mi tudjuk, hogy nem mindegyik tér vissza, de a vérfürdő nemcsak bepiszkít, hanem meg is tisztít. Mindez szép, heroikus és kissé közhelyes, de valóban izgalmas. 
 
Ismerve a rendező, Edward Zwick közeli barátságát Tom Cruise-zal – lásd a közösen készített, hasonlóan hivalkodó Utolsó szamurájt –, nem nagy meglepetés, hogy Tristan szerepét először Tomnak ajánlották, ám ő nem ért rá.

2008.07.18
|
Legends of the Fall
amerikai romantikus filmdráma, 133 perc, 1994
Rendező:

Edward Zwick

Színész:

Brad Pitt
(Tristan Ludlow)

Anthony Hopkins
(William Ludlow ezredes)

Aidan Quinn
(Alfred Ludlow)

Julia Ormond
(Susannah Fincannon)

Henry Thomas
(Samuel Ludlow)

Karina Lombard
(Isabel Two)

Tantoo Cardinal
(Pet)

Christina Pickles
(Isabel Ludlow)

John Novak
(James O'Banion)

(15 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.