Mr. Bean nyaral

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (305)
Hogy a franciák megérdemlik-e az angolszász világ irigységgel vegyes lenézését, vagy egyszerűen könnyű őket parodizálni, a jó ég tudja, a lényeg, hogy Mr. Bean most Gallhonban garázdálkodik!
Persze Rowan Atkinsonnak különben is van oka átruccanni a franciákhoz, hiszen a Mr. Bean karaktert bevallottan a legendás Jacques Tati által teremtett Hulot úrról koppintotta - aki szintén nyaralt egy másik, sokkal jobb filmben. Az 1997-es első Bean-eposz folytatása tehát javarészt a Riviérán és odafele játszódik - a késedelem oka, hogy készítők nyilván sokáig vacilláltak, hogy inkább térjenek át biogiliszta-tenyésztésre vagy valami más, hasznosabb és fantáziadúsabb foglalkozásra. Ennyi is volna a történet: Mr. Bean nyaralni indul, a vonaton megismerkedik egy kedves román rendezővel és annak kissé életunt kisfiával, Stefánnal, majd egy kis faluban is elidőznek, ahol pedig egy Sabine nevezetű hölggyel ismerkednek meg.
 
S ha már arra jártak, majd valahogy a cannes-i filmfesztiválon kötnek ki. Mindez azonban csak ürügy ahhoz, hogy Atkinson szokásos módon enyhén gusztustalan pofákat vágjon mindenre, és pofára essen minden lehetséges alkalommal, vagy esetleg, hogy egyszerre csinálja a kettőt. Ha pedig nem magát hozza éppen megalázó helyzetbe, akkor másoknak okoz tetemes károkat. Teszi mindezt időnként nőnek öltözve vagy valamilyen furcsa okból náci egyenruhában - a furcsa ok egy filmforgatás -, és igen, van Tour de France-os poén is, meg esznek homárt és langusztát, hiszen a franciáknál járunk, nem igaz? Tessék nevetni!
Vízer
2007.03.21
|
Mr. Bean`s Holiday
angol vígjáték, 95 perc, 2007
Mr. Bean a Riviérára indul, hogy kipihenje magát és lefárasszon másokat, útközben pedig mindenféle vicces dolog történik vele, ahogy az Rowan Atkinsonnal szokott, sőt még a cannes-i fesztiválra is eljut.
Rendező:

Steve Bendelack

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. március 29.
(3 kép)


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:05
Szombat esti frász
amerikai-kanadai vígjáték, 1991
18:10
Derült égből
német krimi, 2017
18:15
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
18:15
Vanília égbolt
amerikai romantikus dráma, 2001
18:15
Veszélyes szomszédok
amerikai thriller, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.