Mr. Bean nyaral

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (305)
Hogy a franciák megérdemlik-e az angolszász világ irigységgel vegyes lenézését, vagy egyszerűen könnyű őket parodizálni, a jó ég tudja, a lényeg, hogy Mr. Bean most Gallhonban garázdálkodik!
Persze Rowan Atkinsonnak különben is van oka átruccanni a franciákhoz, hiszen a Mr. Bean karaktert bevallottan a legendás Jacques Tati által teremtett Hulot úrról koppintotta - aki szintén nyaralt egy másik, sokkal jobb filmben. Az 1997-es első Bean-eposz folytatása tehát javarészt a Riviérán és odafele játszódik - a késedelem oka, hogy készítők nyilván sokáig vacilláltak, hogy inkább térjenek át biogiliszta-tenyésztésre vagy valami más, hasznosabb és fantáziadúsabb foglalkozásra. Ennyi is volna a történet: Mr. Bean nyaralni indul, a vonaton megismerkedik egy kedves román rendezővel és annak kissé életunt kisfiával, Stefánnal, majd egy kis faluban is elidőznek, ahol pedig egy Sabine nevezetű hölggyel ismerkednek meg.
 
S ha már arra jártak, majd valahogy a cannes-i filmfesztiválon kötnek ki. Mindez azonban csak ürügy ahhoz, hogy Atkinson szokásos módon enyhén gusztustalan pofákat vágjon mindenre, és pofára essen minden lehetséges alkalommal, vagy esetleg, hogy egyszerre csinálja a kettőt. Ha pedig nem magát hozza éppen megalázó helyzetbe, akkor másoknak okoz tetemes károkat. Teszi mindezt időnként nőnek öltözve vagy valamilyen furcsa okból náci egyenruhában - a furcsa ok egy filmforgatás -, és igen, van Tour de France-os poén is, meg esznek homárt és langusztát, hiszen a franciáknál járunk, nem igaz? Tessék nevetni!
Vízer
2007.03.21
|
Mr. Bean`s Holiday
angol vígjáték, 95 perc, 2007
Mr. Bean a Riviérára indul, hogy kipihenje magát és lefárasszon másokat, útközben pedig mindenféle vicces dolog történik vele, ahogy az Rowan Atkinsonnal szokott, sőt még a cannes-i fesztiválra is eljut.
Rendező:

Steve Bendelack

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. március 29.
(3 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
18:05
Négy esküvő és egy temetés
angol romantikus vígjáték , 1994
18:35
A belső ember
amerikai filmdráma, 2006
18:40
Öld meg Rómeót!
amerikai akcióthriller, 2000
18:45
Tölténykirálynő
amerikai akciófilm, 2019
18:55
Milliárdos váltságdíj
angol thriller, 2016
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.