Az igazak

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (1)
Nem kevesebb, mint négy Oscart mondhat magáénak ez a film (zene, vágás, hangfelvétel és effektusok). Akár az átdolgozásért is kaphatott volna, hiszen egy nagysikerű riportregény alapján készült 1983-ban. Tom Wolfe a könyv szerzője, aki az amerikai űrkutatás hőskorának történetét írta meg.
A második világháború után egyértelmű volt az amerikaiak fölénye a haditechnikában. Aztán az első szovjet szputnyik (1957), majd Gagarin űrutazása (1961) hidegzuhanyként hatott, sőt, pánikot okozott az Egyesült Államok közvéleményében. 
 
A filmváltozat eredeti felvételekkel vegyítve mutatja be azt az emberfeletti küzdelmet, melyet a tesztpilóták folytatnak a feladat végrehajtása érdekében. A dokumentumrészek kitalált jelenetekkel keverednek. Sőt, nemcsak az űrhajós-jelöltek magánéletével ismerkedünk meg, de betekintést kapunk a munka gazdaságpolitikai hátterébe is. 
 
Az igazak vetítése ideje bő két és fél óra. Az alkotók igyekeztek pontosan körbejárni témájukat. Nincsenek nagy húzónevek a főszereplők között, de mindegyikük ismert és népszerű színész volt a maga idejében. Amerika egyik modern kori mítoszát látta megjelenni két évtizeddel ezelőtt a filmvásznon, és a közönség hálás volt ezért az alkotóknak. 
2006.02.08
|
The Right Stuff
amerikai kalandfilm, 193 perc, 1983
Rendező:

Philip Kaufman

Színész:

Sam Shepard
(Chuck Yeager)

Scott Glenn
(Alan Shepard)

Ed Harris
(John Glenn)

Dennis Quaid
(Gordon Cooper)

Fred Ward
(Gus Grissom)

Barbara Hershey
(Glennis Yeager)

Kim Stanley
(Pancho Barnes)

Veronica Cartwright
(Betty Grissom)

Pamela Reed
(Trudy Cooper)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.