Kis hal

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
Vajon mihez kezd egy drogcsapdából frissen szabadult, rehabilitációs fázisban újrakezdő harmincas nő, ha feltűnik a régi pasi, és aljasul szemberöhög a sötét múlt? Hát, ha a kiszolgáltatottsági faktor magas, és az ex még mindig bizserget, akkor bizony reménytelen a helyzet, és nem sok a választható alternatíva.
Tracy sokat megélt, fiatal junky, leszokott és új, felelősségteljes, szabad életre készül. Kibékül az anyjával, munkát vállal, kezdetben működni látszanak a dolgok. Csakhogy pont a stabilitás hiányzik ebből az újraépítkező életből, a masszív alapok, – stílszerűen – ha porszem hullik a rendszerbe, borul az egész, ehhez elég a múltból egy lehúzó szerelem, egy problémás testvér, egy zűrös barát, vagy egy magát nagymenőnek beállító drogfőnök. És máris kezdődik a szaggató kétségekkel teli, elkeseredett bukdácsolás az élet lélekrázóan nehéz és elviselhetetlenül könnyű határmezsgyéjén. 
 
Egy újabb kábszeres mikromiliőbe kalauzoló rémfilm, ezúttal Ausztráliából. Lassan kavargó, bénító drogdráma, ügyesen kezelt karakterekkel, jó ütemű vágással, erőteljes és nagyon is meghatározó vizuális megoldásokkal, és nem utolsó sorban remek színészi alakításokkal.  
A rendezőtől cseppet sem idegen, izgalmasan vázolt pillanatkép Sidney peremkerületi árnyoldaláról, felkavaró szín- és formavilággal, egészen szívszaggatóan hitelesen festve a tragédiákat. 
 
macsek
2007.09.10
|
Little Fish
ausztrál thriller, 114 perc, 2005
Rendező:

Rowan Woods

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.