Hollywoodi lidércnyomás

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (8)
A Hollywoodi lidércnyomás volt az első film, amely Cannes-ban megkapta mindhárom fődíjat(legjobb film, rendezés és főszereplő). A Coen fivérek - a Fargo, A nagy Lebowski, a Véresen egyszerű készítői - ezek után valószínűleg nem szomorkodtak, hogy a három Oscar-jelölésből egy sem jött be.
Anyagilag már kevésbé volt sikeres - a 9 millió dollárból forgatott filmből valamivel több mint 8 millió dollár bevétel származott - de ez is bizonyíték arra, hogy ez egy jó film. Az 1941-ben játszódó történet hőse Barton Fink, New York-i drámaíró, aki Hollywoodból kap felkérést egy forgatókönyv megírására. Bartonnak nehezen megy az írás a nyomasztó hangulatot árasztó szállodában, és még a szomszéd biztosítási ügynök - akinek a szobájából furcsa hangok hallatszanak - sem tudja feldobni a hangulatát. Az alkotói válságával, hallucinációival küzdő író egy napon női hullát talál az ágyában...
 
Coenék kiválóan megoldották A halál keresztútjának írása közben fellépő írói válságukat, hiszen ebből a "kihagyásból" egy remek, abszolút "Coenes" mű született.
fujisan
2007.03.28
|
(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.