A turné

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Zenés film. Az ilyenekkel szoktak az idegeimre menni, meg a dalolóssal. Ez ráadásul egy olyan vígjáték, melyet dokumentum jellegűre készítettek, hogy egy bizonyos Spinal Trap nevű angol heavy metal együttes amerikai turnéját kísérjék nyomon.
Bődületes ötlet, igazán elhiszem, amit írnak róla, hogy aszondja: „Talán nem született még egy ilyen szórakoztató, s egyúttal igaz film a rockzene kulisszatitkairól.” Na, ennyi lett volna az ajánlóm, azt hiszem, ez így kerek. De hogy mégis bővebb legyek a bőnél, elmondom még, mert sajnos én magam sem tudnám jobban, hogy „együtt nevethetünk a szereplőkkel saját maguk baklövésein, hiszen ami elromolhat, az el is romlik ezen a koncertkörúton.
 
Elmaradnak a fellépések, tönkremennek a színpadi berendezések, a gitárok közlekedési híreket sugároznak, s megannyi próbatétel várja a zenészeket, miközben a néző a hasát fogja a nevetéstől. S az a legszebb az egészben, hogy a sokszor teljesen abszurdnak tűnő jelenetek voltaképpen nem is állnak olyan messze a valóságtól”. Értitek?! Ez a legszebb!! És majd fogjuk a hasunkat a nevetéstől! Na, jó, akkor most tegyétek hozzá gondolatban, mennyire ajánlom ezt egytől tízig, azt gondolkodjatok, vagy, ha úgy tetszik, nevessetek!
háopépé
2008.03.07
|
This Is Spinal Tap
amerikai zenés vígjáték, 80 perc, 1984
Rendező:

Rob Reiner

(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.