Az utolsó jelentés

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (24)
Nem illethet nagyobb kritika egy háziasszonyt egy csupor tej kiöntése után annál, ha leszögezzük, hogy figyelmetlensége miatt a tejet korábban is számos alkalommal kiönthette volna, és más éberségének köszönhető, hogy a tragédia csak most következett be.
Valahogy így érez az amerikai titkosszolgálatok szeptember 11-i felelősségével kapcsolatban Billy Ray, Az utolsó jelentés író-rendezője, aki most közvetlenül a terrorpánik előtti hónapok idejébe kalauzol el bennünket. Mint előző rendezése, A hazugsággyáros esetében, most is megtörtént események képzik a cselekmény gerincét, melyen ezúttal kevés lecsipegethető, szaftos húsdarab maradt a meghökkentésre éhező nézők számára. 
 
Történetünk hőse Eric O’Neal (Ryan Philippe - 54, Ütközések), az FBI ügynökjelöltje, akit a morcos osztályvezető Robert Hanssen (Chris Cooper - Adaptáció, Bőrnyakúak) asszisztensének neveznek ki, hogy megfigyelhesse és jelenthesse az öreg róka minden lépését. A megrögzött katolikus és munkamániás Hanssen feddhetetlennek tűnik a zöldfülű Eric szemében, ám amikor feletteseitől megtudja, hogy példaképe az ügynökség történetének legveszélyesebb kettős ügynöke, megremeg a kezében az egér. 
 
A csavaros történetek írásában középsúlyú versenyzőnek nevezhető Billy Ray (Hart háborúja, Légcsavar) íróasztalok és vasárnapi ebédek körül játszódó erkölcsi játszmaként ábrázolja a két ügynök nemes küzdelmét, mely legalább olyan izgalmas, mint a bliccelés a Combinón, és életszagú, akár a csuklóban utazó hajléktalan. 
csmozi
2007.04.03
|
Breach
amerikai thriller, 110 perc, 2007
Az FBI zöldfülű munkatársát beültetik a legveszedelmesebb kettősügynök irodájába. Kémjátszma mester-tanítvány viszonnyal és valós alapokkal fűszerezve.
Rendező:

Billy Ray

Színész:

Ryan Phillippe
(Eric O'Neill)

Chris Cooper
(Robert Hanssen)

Laura Linney
(Kate Burroughs)

Caroline Dhavernas
(Juliana O'Neill)

Gary Cole
(Rich Garces)

Kathleen Quinlan
(Bonnie Hanssen)

Bruce Davison
(John O'Neill)

Dennis Haysbert
(Dean Plesac)

Jonathon Watton
(Geddes)

Bemutató: 2007. április 5.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.