Napfény

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (104)
Az űrben utazni baromi unalmas lehet, és ezt a problémát nem is akarja kikerülni egyetlen, magát valamennyire komolyan venni szándékozó tudományos-fantasztikus film sem.
Így amikor az ásítozó legénység jeleneteken keresztül csak ide-oda támolyog a pilótafülke és az ebédlő között, a rutinos sci-fi rajongó még nem tart semmitől. Ki tudja, bármelyik pillanatban előbújhat valahonnan a nyolcadik utas vagy valami afféle... 
 
Amikor a Nap összeomlással fenyeget (vagyis nekünk annyi lesz), a Föld lakói egy iszonyú nagy bombával felszerelt űrhajót küldenek szeretett égitestünk felé, hogy azzal újraindítsák. A fedélzeten válogatott európai és ázsiai arcok okoskodnak, feszkóznak, és feltűnően sokat ráncolják a homlokukat, ami alapján 20-30 perc után már az lehet az érzésünk, hogy kevésbé az Alien, inkább a Solaris nyomvonalán halad majd tovább a cselekmény. Aztán valahol a Merkúr környékén ráakadnak egy előttük ott járt, földi űrhajóra, és szép lassan mégiscsak eljutunk afelé a bizonyos nyolcadik utas felé, és beindul a jó öreg „mindig eggyel kevesebben lesznek”-játék megspékelve egy kis 2001 - Űrodüsszeia típusú pszichedéliával, ami a Trainspotting rendezőjétől nem meglepő. 
 
Danny Boyle elegáns, merész, de nem döbbenetesen eredeti filmet készített állandó munkatársa, Alex Garland hasonló jelzőkkel illethető forgatókönyvéből. Miként a 28 nappal később esetében, itt is leginkább az az érdekes, hogyan tudják a szokásosnál intellektuálisabb oldalról megcsavarni az ismerős műfaji formulákat. 
nelson
2007.04.04
|
Sunshine
angol sci-fi, 98 perc, 2007
A Nap készül összezuttyanni, de az emberiség nem hagyja, és újra akarja indítani egy bombával. A Trainspotting és a 28 nappal később rendezőjének filmje a Solaris és A nyolcadik utas: a halál nyomdokain.
Rendező:

Danny Boyle

Színész:

Cillian Murphy
(Robert Capa)

Rose Byrne
(Cassie)

Michelle Yeoh
(Corazon)

Cliff Curtis
(Searle)

Chris Evans
(Mace)

Troy Garity
(Harvey)

Hiroyuki Sanada
(Kaneda)

Benedict Wong
(Trey)

Mark Strong
(Pinbacker)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. április 12.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.