Ég velünk!

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (15)
A szépséges Anna Reilly visszatér ifjúkorának színhelyére, New Yorkba, ahol rögtön felveszi a kapcsolatot két rég látott barátjával, Jake-kel és Briannel Anna gyönyörű, bájos, túláradó és nehéz neki ellenállni, de muszáj, mivel időközben Jake-ből rabbi lett, Brianból pedig katolikus pap.
Szóval vívódik mindenki, és ennél sokkal több nem is történik, csak az ebből adódó tévedések és ballépések, de ez nem is baj. Persze ezért lesz, aki megtalálja a boldogságot és nem nehéz kitalálni, hogy ki, mert azt ugye tudjuk, hogy a katolikus papok nőtlenségi fogadalmat tesznek. Tény, hogy az Ég velünk! alaptörténete úgy hangzik, mint valami háború előtti szakállas vicc. Ez nem is véletlen. A film alapötlete egy „a katolikus pap és a rabbi találkozik a vonaton" típusú viccgyűjtemény lapozgatása közben ugrott be Stuart Blumberg producernek, és nem is következik be semmiféle melankolikus, ne adj Isten tragikus fordulat, amit a kissé melléfogalmazott-melléfordított magyar cím sugall.
 
Azt, hogy Edward Norton milyen tehetséges színész, mát tudtuk a Harcosok klubja és az Amerikai história X óta, de rendezőként is ügyes - azért Oscarra mondjuk, ne számítson - , ráadásul rendkívül szerény is. Talán kicsit keveset is mutatja magát, és túl sok teret ad Ben Stillernek, aki azért nála sokkal kevésbé meggyőző. Aztán ott van Jenna Elfman, akiért önmagában megéri végigülni a filmet, még akkor is ha netán szlovák szinkronnal látjuk valahol a határon túl. Jenna egy almáspite, egy vattacukor egy nagy adag mandulás Magnum - ráadásul teljes mértékben természetes, és a jónevű ex-csehszlovák rendező Milos Forman is feltűnik pár percre, mint Havel atya. Az Ég velünk! Francois Truffaut klasszikusára emlékeztet, minden szerelmi háromszög ősére, a Jules és Jim-re. S ez nem kis szó! 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2009.04.10
|
Keeping the Faith
amerikai romantikus vígjáték, 93 perc, 2000
A pap és a rabbi mennek az utcán... Ez nem vicc, hanem ökumenikus szerelmesfilm a Harcosok klubja főszereplőjétől.
Rendező:

Edward Norton

Színész:

Edward Norton
(Brian Finn atya)

Ben Stiller
(Jake Schram rabbi)

Jeena Elfman
(Anna Riley)

Milos Forman
(Havel atya)

Anne Bancroft
(Ruth Schram)

Eli Wallach
(Ben Lewis rabbi)

Ron Rifkin
(Larry Friedman)

Holland Taylor
(Bonnie Rose)

Lisa Edelstein
(Ali Decker)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.