A halott lány

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (17)
Nemrég a Vízbe fojtott bűnök - Jindabyne című filmben láthattuk, mennyi mindent generálhat egy holttest megtalálása.
Karen Moncrieff munkája most azt vizsgálja, hogy - a nyilvánvalón kívül - mennyi mindenkinek lehet még köze egy halott lányhoz, akinek összekaszabolt holttestét a film elején egy réten megtalálják. 
 
Valakinek a húga, valakinek a felesége, valakinek az anyja, egy idegen, maga a halott lány - öt nő, aki valamilyen (közvetett vagy közvetlen) módon kapcsolódik a bűnesethez, és öt rejtély, melyet a nézőnek magának kell megfejtenie: az elsőre különálló epizódoknak tűnő cselekménydarabokban lassanként kiderül, pontosan ki kicsoda, és mi köze a gyilkossághoz. Az öt rész külön-külön is megállja ugyan a helyét, akár egy szkeccsfilmben, ám belőlük a végére összeállítható egy egész, kerek történet. Az egyes epizódok több ponton is összekapcsolódnak, a halott lány személyén kívül is apró motívumok (egy nyaklánc, egy nyilvános telefonfülke, egy eltűnt nőt ábrázoló fotó) teremtik meg közöttük az összefüggést, így nemcsak a meggyilkolt lány kötődik passzív módon a testét megtaláló vagy éppen felboncoló nőhöz, hanem rejtett, de létező kapocs alakul ki az öt főhős között, akiket számtalan vékony szál köt össze egymással - még a halál után is. 
 
A halott lány mozaikokból összeálló, a néző aktív részvételére építő kirakósa olyan, mint egy sorozatgyilkosos film - csak feldarabolva: így értelemszerűen minden, a thrillerekre jellemző szokásos izgalmat elveszíti, helyette végtelenül szomorú és tragikusan szép lesz. 
fürkész
2007.04.18
|
The Dead Girl
amerikai thriller, 85 perc, 2006
Egy fiatal lány holttestének megtalálása köti össze az öt történetet, melyek mindegyike női életeket változtat meg. Szövevényes-érzelmes thriller szépséges képekkel.
Rendező:

Karen Moncrieff

Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2007. április 26.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.