Bazi nagy film

est.hu:
2/10
|
olvasói
7/10 (88)
Definíció szerint csakis önmagukat halálosan komolyan vevő műveket lehet, kell és illik parodizálni, és egy másik meghatározás szerint az utánzás nem egyenértékű a paródiával, de a Bazi nagy film készítői ezt valahogy elfelejtették.
Akik az Airplane-filmeken és a Nagyon különleges ügyosztály-sorozaton nőttek fel, azok tudják értékelni a kigúnyolt eredetinél is jobban sikerült paródiákat, sőt még a Horrorra akadva-szériában is volt fantázia. Merthogy ezen filmek készítői jól ismerték és feltehetőleg szerették is a kifigurázott műfajt, a Bazi nagy film alkotói azonban csak ötletszerűen ide-oda vagdalkoznak, hátha összejön valami frappáns dolog! Az addig csak forgatókönyvíróként működő Jason Friedberg és Aaron Seltzer páros célpontjai elvileg az olyan nagy filmeposzok lennének, mint a Narnia krónikái, a Da Vinci-kód vagy az X-Men- érdekes módon a Gyűrűk urához például nem mertek nyúlni -, ám a következetesség, mint olyan, nem az erősségük.
 
Így aztán a főszereplő négy felnőtt árva kalandja során Willie Wonka csokigyárából indulva sokfelé jutnak el, és sok olyan filmből próbálnak gúnyt űzni, amelyek eleve nem vették magukat véresen komolyan - mint A Karib-tenger kalózai, a Kígyók a fedélzeten, vagy ami még kínosabb, a Borat. És ami még ennél is kellemetlenebb: a film készítő nagy eséllyel már nem is filmekből dolgoznak, hanem az előzetesekből emelnek ki részeket és olcsó, ismeretlen színészekkel játszatják újra őket, mindebből pedig hiányzik az a gyerekes idétlenség, amitől még a leggyengébb pisi-kaki poénok is élvezhetővé válnak - legalábbis egy szinten.
Vízer
2007.04.17
|
Epic Movie
amerikai vígjáték, 92 perc, 2007
Az utóbbi évek legnagyobb amerikai sikerfilmjeinek egybegyúrása kanos oroszlánnal, őrült kalózkapitánnyal és egyéb perverziókkal.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. április 19.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.