Faterok motoron

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (167)
Az amerikai családi vígjátékok humorforrása két tőről fakad: 1. mindenki cuki; 2. egyes szereplők olyan dolgokat művelnek, melyhez nem értenek.
A Faterok motoron esetében be kell érnünk a második pontban vázoltakkal, hiszen ennek a történetnek a túlszelídített motorosai nem cukik, maximum szeretni valók, de minimum ügyetlenek. Történik ugyanis, hogy négy régi pajtás - egy fogorvos (Tim Allen), egy csődbe ment üzletember (John Travolta), egy vízvezeték-szerelő (Martin Lawrence) és egy szerencsétlen agglegény (William H. Macy) - elhatározza, hogy a régi szép idők emlékére Cincinattiből elmotoroznak egészen a Csendes-óceánig, és a végeláthatatlan sivatagi utak ellenszelében szippantják be a szabadság édes illatát. 
 
Ami ezek után következik, az a Gyilkos túra, a Szelíd motorosok, A hét mesterlövész és az összes pubertás-road-movie vígjátéki keveréke: hőseink negyedóránként kellemetlen helyzetbe kerülnek, és ezekre a helyzetekre még kellemetlenebb megoldásokat találnak. Így adódik, hogy a történet közepén egy komplett feldühödött motoros banda ered a nyomukba (élükön a film legjobb alakítását nyújtó Ray Liottával), és megostromolják a kisvárost, ahol barátaink rejtőznek. Nem kérdés persze, hogy kik az igazi férfiak a nyeregben, és hogy mindenki elnyeri méltó jutalmát/büntetését, csak az nem világos, hogy a meleg közúti rendőrnek miért kell több jelenetben is felbukkannia. Aki kibírna egy magyar vígjátékot, melyben Gálvölgyi és Bajor egy tandemen tekeri körbe a Velencei-tavat, az most is garantáltan jól fog szórakozni! 
 
csmozi
2007.04.11
|
Wild Hogs
amerikai vígjáték, 100 perc, 2007
Négy negyvenes nagyvárosi motortúrára indul, hogy felidézze a régi szép napokat, de kiderül, hogy alapos olajozásra lenne szükségük. Ártalmatlan vígjáték néhány nagyobb pofonnal. Még szelídebb motorosok.
Rendező:

Walt Becker

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. április 19.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.