A tíz csapás

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (70)
Az ókori Tíz Megszorító Intézkedés - nem a parancsolatok, hanem a csapások! - hálás filmes alapanyagként szolgálhat, ha sikerült aktualizálni a témát, és ha a special effects részleg is a helyzet magaslatán áll.
Nincs is semmi baj a vérré változó folyóval, a háziállatok látványos fogyásával, vagy például a sáskainvázióval, a potyogós békák is rendben vannak, csak az nem derül ki sokáig, hogy miért is érik ezen csapások a kissé nyomi, de első ránézésre csöndes louisianai kisvárost, Havent! Az ok-okozati viszonyokat a paravallásos jelenségek elismert kutatója, Katherine Winter (Hilary Swank) hivatott felfedni, aki ádázul harcol azért, hogy minden természetfeletti jelenségre tudományos magyarázatot találjon. Azon persze rögtön elgondolkodhatunk, hogy miért is van neki ez a késztetése, mert azért van neki hite, csak sokáig nem használja, mint Mel Gibson a Jelekben.
 
Csakhogy a kisvárosban történtek minden tudományos magyarázatot megcáfolnak, és úgy tűnik, az apokaliptikus méretű katasztrófa kiváltó oka egy, a mocsárban kószáló piros ruhás kislány. Márpedig piros ruhás kislány hangsúlyos szerepeltetése már a Schindler listájában is ciki volt! És a nagyrészt korrekt felvezetés, némi jellemépítés és az első 50 perc után A tíz csapás kezd egyre zavarosabb lenni, a végső fordulatok logikátlansága pedig kifejezetten bántó. Hilary Swanket persze szeretjük, és nemcsak azért, mert már két Oscar-díja is van, hanem mert ő itt is jó, nem is bántjuk, ilyet is be kell vállalni, mert ne legyen válogatós az ember! 
 
Vízer
2007.04.18
|
The Reaping
amerikai horror, 96 perc, 2007
A hitéből kitért egykori keresztény misszionárius egy világtól elzárt kisvárosba utazik, ahol a helyiek a bibliai tíz csapás újbóli elszenvedésével vannak elfoglalva. Látványos horror erős hitűeknek és kitűnő idegzetűeknek.
Rendező:

Stephen Hopkins

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. április 19.
(11 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Koronát Izabellnek
német vígjáték, 2006
18:25
A melltartó
német vígjáték, 2018
18:30
Star Trek: Sötétségben
amerikai sci-fi, 2013
18:35
Atomcsapda
amerikai-angol-német filmdráma, 2002
18:35
Phillips kapitány
amerikai thriller, 2013
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.