Apák napja

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (3)
Mint tudjuk, egy tőrőlmetszett sznob elvből elutasítja a filmes remake intézményét, pláne, ha amerikanizált átdolgozásról van szó. Tudniillik, Hollywood nem csak hogy értékelhetetlen kommerszet csinál az eredeti műből, de annak busás bevételei a republikánus párt kasszájában landolnak, melyekből távoli bolygók leigázására alkalmas fegyvereket vesznek.
Ellenben a nyitottabb tévénézők bátran bevallhatják önmaguk előtt, hogy az Apák napja semmivel sem képvisel kevesebb értéket, mint elődje, a Balekok c. francia remekmű. A különbség csupán Billy Crystal és Robin Williams személyében rejlik, akik legalább annyira brillíroznak, mint Pierre Richard és Gérard Depardieu tette egykor. A történet azonban mit sem változott: A bájos családanya gyermekének nyoma vész, ezért felkeresi két egykori udvarlóját, és ugyanazzal a mesével veszi rá őket, hogy induljanak el a kölyök felkutatására: történetesen, hogy a tinédzser srác apja nem más, mint Dale vagy Jack.
kirsch
2009.07.28
|
Father`s Day
amerikai vígjáték, 92 perc, 1997
Rendező:

Ivan Reitman

(2 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.