Gyönyörű teremtmény

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (1)
Melyik is volt az a filmalkotás, melyben Sharon Stone és szende külsejű barátnője hidegre teszik buflák fejű közös szeretőjüket, majd menekülni kényszerülnek? Hát, ez is valami hasonló, kalóriaszegény kiadásban.
A különbség csupán annyi, hogy angol produkcióval van dolgunk, így az alkotóktól nem áll távol az irónia intézménye sem. És voltaképpen csak ez a tény tuszkolja bele a filmet az „egyszer nézhető” kategóriába. 
 
A történet a ködös Skóciában játszódik, Glasgowban. Dorothy és Petula két, egymás számára teljesen ismeretlen nő, ám az életükben mégis van valami közös: egy brutális férfi. Dorothy egy éjjel éppen kegyetlenkedő barátja elől menekül, amikor véletlenül összetalálkozik Petulával, s ekkor megtörténik a baj - Dorothy véletlenül megöli Petula vőlegényét. Sorsuk ettől a pillanattól kezdve örökre összefonódik, s ijedtükben hibát-hibára halmoznak, bűncselekményt-bűncselekményre követnek el. Majd ráébrednek arra, hogy külön-külön ugyan rendkívül sebezhetőek, ám kettejük ereje a biztos győzelemhez vezet. Vagyis a véres megtorláshoz. 
kirsch
2010.10.05
|
Beautiful Creatures
angol krimivígjáték, 86 perc, 2000
Rendező:

Bill Eagles

Színész:

Rachel Weisz
(Petula)

Susan Lynch
(Dorothy)

Iain Glen
(Tony)

Maurice Roëves
(Ronnie McMinn)

Alex Norton
(Hepburn nyomozó)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.