Miss Potter

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (46)
Itt az ideje, hogy aki eddig nem hallott róla, most az is megjegyezze: a mesék világában nem Harry az egyetlen Potter, akire érdemes odafigyelni. Beatrix Potter mesekönyvíró-illusztrátor, Nyúl Péter és egyéb bájos figurák megalkotója hazánkban - egyelőre - kevéssé ismert, de Angliában nemzeti kincsnek számít (és nem csak ott, hiszen a XIX. század végén-XX. század elején készült, több tízmilliós példányszámban fogyó műveit az évtizedek során összesen 30 nyelvre fordították le).
Ha a nyuszis mesekönyvekről eddig nem is tudtunk, szerzőjük életét mégis érdemes megismernünk, hiszen a nyulak mellett édes kis kacsákat, malacokat, süniket és békákat is festegető hölgy sorsa rendkívül érdekes volt.
 
A Renée Zellweger által megformált Beatrix Potter napjai ugyan jó ideig ugyanolyan bonyodalommentesek voltak, mint amilyenek a Nyúl Péter-mesék lehetnek (a film szerint legalábbis cselekményük általában jellemzően annyi, hogy a kisnyulak összegyűlnek egy karácsonyi partin és almát sütnek). Hamarosan azonban a jómódú családba született vénkisasszonyok eseménytelen életét élő Potter kisasszony kitör a saját maga által saját magának kreált elvarázsolt mesevilágból, hiszen amikor elszánja magát „kis könyvecskéi” kiadatására, nemcsak a viktoriánus Anglia nőkkel kapcsolatos előítéleteivel, de saját szülei (elsősorban édesanyja) korlátoltságával is fel kell vennie a küzdelmet. S szerkesztője-kiadója képében (a Pokolba a szerelemmel után Zellweger partnere ismét Ewan McGregor) csakhamar megtalálja a szerelem is... 
 
 
fürkész
2007.06.01
|
Miss Potter
amerikai-angol életrajzi film, 92 perc, 2006
Beatrix Potter, a népszerű angol meseírónő varázslatos karrierjének története: szerelem, boldogság és siker.
Rendező:

Chris Noonan

Színész:

Renée Zellweger
(Beatrix Potter)

Ewan McGregor
(Norman Warne)

Emily Watson
(Millie Warne)

Bill Paterson
(Rupert Potter)

Phyllida Law
(Mrs. Warne)

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. június 7.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.