Kongó

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (23)
15 évvel ezelőtt a People Magazin Michael Crichtont - a Kongó íróját - a világ ötven legragyogóbb személyisége közé választotta. Az ügyben döntő bizottság tagjai valószínűleg nem olvasták a Kongót.
A Jurassic Park szerzőjének népszerűségét az is jelzi, hogy még egy, a 90-es években felfedezett új dinoszauruszfajt is elneveztek róla (Crichtonsaurus bohlini). Crichton valószínűleg 1994 decemberében volt népszerűségének csúcsán, amikor is egy-egy műve vezette a mozi-, a televíziós- és könyv-sikerlistát Amerikában.
 
Első sikerét egy sci-fi-vel érte el, de neki köszönhetjük a nagysikerű Vészhelyzet c. sorozatot, és őt tekintik a techno-thriller atyjának is. A Kongót 1980-ban írta, de csak 15 évvel később vitték vászonra a sztorit. A közönség imádta a kongói dzsungel mélyén gyémántokat őrző gorillák történetét, és az 50 millió dollárból készített filmre több mint 150 millió dollárért váltottak jegyet. A kritikusok kevésbé lelkesen fogadták a Kongót, és kapásból hét Arany Málna-díjra jelölték, számomra érthetelen okokból végül egyet sem kapott meg.
fujisan
2007.06.13
|
Congo
amerikai akciófilm, 104 perc, 1995
Rendező:

Frank Marshall

(12 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.