Harmadik Shrek

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (487)
A cím királyi fejleményekre utal, és nem is járunk messze a valóságtól, ha gyermekáldásra gondolunk, habár nem arról van szó, hogy végérvényesen Shrekre szállt volna az Óperencián túli királyság koronája, és ennek a résznek már Shrek unokája lenne a hőse.
Nem, Shreknek továbbra sem fűlik a foga az uralkodáshoz, ő csak kellemes, bűzös, mocsári otthonába szeretne hazatérni végre a hozzá hasonlóan ijesztő külsejű, de jámbor szívű asszonykájával. Mivel azonban a király őfelsége az előző rész végén visszaváltozott békává, és így sikamlós vállai nem bírják már el a kormányzás felelősségét, Shreknek meg kell találnia az utódot, akit a békakirály meg is nevez: Artúrt, aki messze földön, középiskolás kamaszként tengeti életét. Eközben a Szőke Herceg sem nyugszik bele vereségébe, és újabb gaz összeesküvésre készül. 
 
A cím természetesen valójában a filmet számozza, amely a sziporkázóan sikeres első rész és a már kevésbé sziporkázó, de a mesevilágot még hasonló ötletességgel a fonákjára fordító folytatás után meredekebben süllyed az ötletfogyás kelepcéjébe. Kevés új szereplőt mutat be, például a mesebeli hercegnőket, akik csinosak ugyan, de nem izgalmasabbak, mint például az első részből átörökített vak egerek, és a cselekmény sem ajándékoz meg meglepő fordulatokkal. Egyedül az animáció minőségét dicsérhetjük, a látvány kidolgozása elsőrangú, de az is csak egy jó történet szolgálatában tudna működni igazán. 
nelson
2007.06.06
|
Shrek the Third
amerikai rajzfilm, 93 perc, 2007
Shrek izmos és zöld vállát a felelősség súlya nyomja: nem elég, hogy trónra kerül, az apaság kihívásaival is meg kell küzdenie. Móka, tánc és akció a nyugati világ legkedvesebb behemótjának főszereplésével.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. június 14.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Nevettess vagy meghalsz
finn történelmi film, 2018
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:45
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:45
Lány
belga rövidjátékfilm, 2018
18:55
Örök lányok
amerikai vígjáték, 2002
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.