Harmadik Shrek

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (487)
A cím királyi fejleményekre utal, és nem is járunk messze a valóságtól, ha gyermekáldásra gondolunk, habár nem arról van szó, hogy végérvényesen Shrekre szállt volna az Óperencián túli királyság koronája, és ennek a résznek már Shrek unokája lenne a hőse.
Nem, Shreknek továbbra sem fűlik a foga az uralkodáshoz, ő csak kellemes, bűzös, mocsári otthonába szeretne hazatérni végre a hozzá hasonlóan ijesztő külsejű, de jámbor szívű asszonykájával. Mivel azonban a király őfelsége az előző rész végén visszaváltozott békává, és így sikamlós vállai nem bírják már el a kormányzás felelősségét, Shreknek meg kell találnia az utódot, akit a békakirály meg is nevez: Artúrt, aki messze földön, középiskolás kamaszként tengeti életét. Eközben a Szőke Herceg sem nyugszik bele vereségébe, és újabb gaz összeesküvésre készül. 
 
A cím természetesen valójában a filmet számozza, amely a sziporkázóan sikeres első rész és a már kevésbé sziporkázó, de a mesevilágot még hasonló ötletességgel a fonákjára fordító folytatás után meredekebben süllyed az ötletfogyás kelepcéjébe. Kevés új szereplőt mutat be, például a mesebeli hercegnőket, akik csinosak ugyan, de nem izgalmasabbak, mint például az első részből átörökített vak egerek, és a cselekmény sem ajándékoz meg meglepő fordulatokkal. Egyedül az animáció minőségét dicsérhetjük, a látvány kidolgozása elsőrangú, de az is csak egy jó történet szolgálatában tudna működni igazán. 
nelson
2007.06.06
|
Shrek the Third
amerikai rajzfilm, 93 perc, 2007
Shrek izmos és zöld vállát a felelősség súlya nyomja: nem elég, hogy trónra kerül, az apaság kihívásaival is meg kell küzdenie. Móka, tánc és akció a nyugati világ legkedvesebb behemótjának főszereplésével.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. június 14.
(15 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.