A Jó, a Rossz és a Csúf

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (61)
Sergio Leone (Volt egyszer egy vadnyugat) klasszikus dollár-trilógiájának utolsó része a spagetti-western csúcsa, mi több, Tarantino szerint minden idők legjobb filmje.
A sztori az amerikai polgárháború idején játszódik. A film egyik főhőse, a Jó vagyis Szőke (Clint Eastwood; Millió dolláros bébi), fejvadászként keresi kenyerét. Társa, a Csúf, polgári nevén Tuco (Eli Wallach; Kersztapa III.) körözött bűnöző. Ha fogytán a pénzük, Szőke feladja Tucót a legközelebbi seriffnél, bezsebeli a vérdíjat, majd kiszabadítja társát, mielőtt végrehajtanák rajta a halálos ítéletet. Unalmasnak korántsem mondható életük még izgalmasabb lesz, amikor hírét veszik egy temetőben elásott, jelentősebb mennyiségű aranynak. Tuco megtudja, melyik temetőben kell keresni az aranyat, a Jó pedig tudja, hogy melyik sírban lett elrejtve. Az aranyvadászatba bekapcsolódik a Rossz, becsületes nevén Angyalszem (Lee Van Cleef; Menekülés New York-ból) is.
 
Kedvcsinálónak felidézem a film utolsó mondatát: "Rohadt mocskos állat vagy, egy disznó! Egy utolsó rohadék, hogy fordulnál fel..."

fujisan
2007.11.22
|
Il buono, il brutto, il cattivo / The Good, the Bad and the Ugly
olasz-spanyol western, 175 perc, 1967
Rendező:

Sergio Leone

Színész:

Clint Eastwood
(Blondie)

Lee Van Cleef
(Sentenza)

Eli Wallach
(Tuco)

Adolfo Giuffre
(alkoholista kapitány)

Rada Rassimov
(Maria)

Antonio Casas
(Stevens)

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.