Pár dollárral többért

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (7)
Hogy az Egy maroknyi dollárért című örökbecsű hogyan is végződött, azt képtelen lennék felidézni, de ha Clint Eastwood szemszögéből vizsgáljuk a dolgot, a záró képsor nem lehetett más, mint a naplemente egy fél mikrométeres csíkban.
De voltaképpen tökéletesen mindegy, ugyanis a két sztorinak vajmi kevés köze van egymáshoz. Kezdve onnan, hogy az előzőleg Joe-ként emlegetett Clint mester itt a Monco fedőnevet viseli. 
 
A sztori szerint pedig összetűzésbe kerül egy másik fejvadásszal. Tudniillik, Indio, a jóvágású bandita kitör a börtönből, és Mortimer ezredes is el akarja kapni. Megtudják, hogy Indio a bandájával ki akarja rámolni az El Paso-i bankot. Monco beépül a banditák közé. A bandavezér megbízza, hogy néhány emberével menjen Santa Cruzba, és egy látszólagos bankrablással csalják oda az El Paso-i seriffet, miközben Indióék kirabolják a helyi bankot. Monco a kezébe veszi az irányítást. 
kirsch
2013.01.22
|
Per qualche dollaro in piu / For a Few Dollars More
francia-német-olasz-spanyol western, 130 perc, 1967
Rendező:

Sergio Leone

Színész:

Clint Eastwood
(Monco)

Lee Van Cleef
(Douglas Mortimer)

Gian Maria Volonte
(El Indio)

Aldo Sambrell
(Cuchillio)

Klaus Kinski
(Juan Wild)

(11 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.