Fullasztó ölelés

olvasói
(0)
A fiatalabb, azaz a mozilátogatók javát kitevő korosztályok megnyerése érdekében a hollywoodi producerek újabban gyakran fordulnak egykori filmsikerek ifjú színészekkel történő újraforgatásához, az elmúlt évekből elég csak a Párbaj tinihorror-verziójára (Kéjutazás) vagy a Veszedelmes viszonyok középiskolások felléptetésével levezényelt legfrissebb feldolgozására gondolni (Kegyetlen játékok). Ezen adaptációknak egyértelmű a céljuk: a producerek hite szerint az eredetileg felnőtt színészekkel készült filmek szereplőgárdájának átlagéletkorát tíz-húsz évvel lecsökkentve a fiatal mozisták számára testközelbe hozhatóak általuk nem vagy kevéssé ismert történetek.


A Fullasztó ölelés is ilyen megfontolásokból készülhetett: a sztori alapvonalakban Clint Eastwood Játszd le nekem a Mistyt!, illetve Adrian Lyne Végzetes vonzerő című munkájának cselekményét követi, a szereplők viszont kivétel nélkül fiatalok. Ben Cronin a középiskola büszkesége: jó svádájú, okos, és élsportolóként is az egyik legkiválóbb társai között, olyan figura, akire barátnője, tanárai és edzője is mint a jövő nagy reménységére tekint. Bennek határozott elképzelései vannak a jövőjét illetően, és élete szinte minden percét az áhított célok megvalósításának szenteli, egy nap azonban új lány érkezik a kisvárosba, és a fiút letéríti addigi pályájáról. A Madisonnal töltött rövidke légyott után hősünk hamarosan ráébred, hogy micsoda hibát követett el, azonban nem szabadulhat csábítójának polipkarjaiból: a látszatra szende leányka valójában igazi nőstényördög, akinek nincsenek erkölcsi skrupulusai, ha valamit vagy valakit meg akar szerezni magának. A Fullasztó ölelés szolid rendezői és forgatókönyvírói igényekkel, szolid képességű színészekkel készült szabványthriller - keveset ígér, de azt teljesíti.
Tutajos
2003.01.02
|
Swimfan
amerikai thriller, 85 perc, 2002
A Végzetes vonzerő fiatalokkal újraforgatott verziója. A középiskola büszkesége, a helyi csodagyerek összeszűri a levet a szűzies leányka álcáját magára öltő nőstényördöggel, és ezután pokollá változik az élete.
Rendező:

John Polson

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.