A félszemű Jack

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (8)
Malden csúnyán átvágja Marlont. Marlon bosszút esküszik, de beleszeret Malden gyönyörű lányába, Pinába. A leszámolás mégsem maradhat el, hiszen ez egy vérbeli western.
Úgy tűnik, a westernfilmek sohasem mennek ki a divatból, ráadásul a két legújabb vadnyugati film - a 3:10 to Yuma (természetesen remake) és a The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - stáblistáin néhány nagy sztár neve is olvasható. (Brad Pitt, Russel Crowe).
 
Persze azért A félszemű Jack szereplőgárdája sem piskóta. A 46 évvel ezelőtt készült film főszereplője - a XX. század egyik legnagyobb filmszínésze - Marlon Brando, akinek partnere ezúttal minden idők egyik legkedveltebb mexikói színésznője, Pina Pellicer. A Keresztapa nemcsak szerepelt a filmben, de ő is rendezte, miután a gyártó cég kirúgta Stanley Kubrickot (2001: Űrodüsszeia). A sztori 1880-ban indul Mexikóban, ahol Rio (Brando) és Dad (Karl Malden; San Francisco utcáin) kirabolnak egy bankot. A sikeres akciót követően a két főhős útjai egy időre elválnak. Dad lelép egyetlen lovukkal és az arannyal, Rio pedig öt évre börtöbe vonul. Szabadulása után Rio Dad nyomába ered...
fujisan
2007.10.03
|
One-eyed Jacks
amerikai western, 141 perc, 1961
Rendező:

Marlon Brando

Színész:

Marlon Brando
(Rio)

Ben Johnson
(Bob Amory)

Karl Malden
(Dad Longworth seriff)

Katy Jurado
(Maria Longworth)

Slim Pickens
(Lon Dedrick)

Miriam Colon
(Vörös)

Ray Teal
(Barney)Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.