Evan, a minden6ó

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (139)
Egy családi vígjátéknál csak egy környezetvédő vígjáték lehet embert próbálóbb, a kettő ötvözete pedig egyenesen katasztrofális következményekkel járhat.
Egy átlagos környezetvédő-családi filmben az apuka táborozni viszi gyermekeit, és csodával határos módon megakadályozzák, hogy egy haszonvadász cég kiirtson egy értékes állatfajt a közelben, miközben anyuka a gonosz cég gátlástalan vezérigazgatójával hetyeg valahol Európában. Esetünkben szerencsére kissé eltérünk a sémától, hiszen ez a film bizonyos értelemben a Jim Carrey főszereplésével készült Minden6ó folytatása, azzal az apró megjegyzéssel, hogy a két filmnek tulajdonképpen semmi köze sincsen egymáshoz.
 
Hősünk, Evan Baxter (Steve Carell - 40 éves szűz) most is tévés figura, de nem sokáig, ugyanis nemrég szenátornak választották, ezért családjával Washington közelébe költözik. Itt hamarosan megjelenik neki Isten, természetesen Morgan Freeman személyében, és felvázolja előtte egy hatalmas bárka megépítésének lehetőségét. Evan nem rajong a tervért, de nincs mit tennie, Isten ugyanis különböző bibliai és Biblián túli trükkökkel kényszeríti őt az ácsolásra. A film fő humorforrása tehát a sors ellen ágáló kisember tehetetlenségéből fakad, az állandóan visszanövő bibliai szakáll itt legalább olyan vicces, mint a bárkát építő majmok és zsiráfok - a történetben ugyanis szép számmal szerepelnek állatok is. 
 
Aki még mindig összekeveri Tahi Tóth Lászlót Benny Hillel, az garantáltan jól fog szórakozni, a többiek pedig legalább azt megtanulják, hogy ne vegyék fölöslegesen szájukra az Úr nevét - legalább a moziból kijövet. 
 
csmozi
2007.08.03
|
Evan Almight
amerikai vígjáték, 96 perc, 2007
Isten megbízza a tévébemondóból lett szenátort, hogy építsen bárkát az emberiség és "állatiság" megmentésére. Minden6ás, ezúttal Jim Carrey nélkül.
Rendező:

Tom Shadyac

Színész:

Steve Carell
(Evan Baxter)

Morgan Freeman
(Isten)

Lauren Graham
(Joan Baxter)

John Goodman
(Long képviselő)

Johnny Simmons
(Dylan Baxter)

Wanda Sykes
(Rita)

John Michael Higgins
(Marty)

Jonah Hill
(Eugene)

Molly Shannon
(Eve Adams)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. augusztus 9.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.