Törés

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (149)
Ha nem tudnám, hogy színész, azt hihetném, Anthony Hopkins a legokosabb ember a világon. Pedig valószínűleg csupán a legokosabb színész, mert jól választ forgatókönyvet.
Ebben a filmben például a Föld egyik legokosabb emberét, Ted Crawford repülőmérnököt alakítja, aki pechére összefut egy nála is okosabb emberrel, Willy Beachum helyettes kerületi ügyésszel (Ryan Gosling - Kísérleti gyilkosság). A dolog szépségét az adja, hogy miként a néző, erre a tényre Crawford is csak a film legvégén döbben rá. 
 
Adott egy csalfa feleség, akit férje egy szép napon fejbe lő, majd a gyanút precíz kis machinációk segítségével neje rendőr szeretőjére tereli. Adott ugyanakkor egy tehetséges ügyész, aki éppen át akar nyergelni a privát szektorba, de ezt az ügyet előtte fel akarja göngyölíteni. És adott csaknem kétórányi játékidő, melyben szinte percenként fordul a kocka, a világ legokosabb színésze pedig minimum félpercenként mosolyog a kamerába. Gregory Hoblit rendező (Legbelső félelem, Hart háborúja) már-már a Chandler-regények fülledtségével ábrázolja Los Angelest, bár hőse nem egy kifejezett Marlowe, inkább egy riadt egyetemista, aki mindenképpen bizonyítani akar. 
 
Bizonyítani márpedig van mit, hiszen Crawford nyilvánvalóan egy sunyi állat, ráadásul a nézők szeme láttára végzett feleségével, és határozottan élvezi, hogy packázhat a hivatalos szervekkel. Miként azonban az igazságszolgáltatási rendszerben, a tökéletes bűntény tervében is van törés - így a közönség a legkellemesebb fajtát, a fejtörést élvezheti. 
 
csmozi
2007.08.08
|
Fracture
amerikai thriller, 112 perc, 2007
Egy agyafúrt, gátlástalan gyilkos harca a dörzsölt ügyésszel, avagy újabb kísérlet a tökéletes bűntény megfilmesítésére.
Rendező:

Gregory Hoblit

Színész:

Anthony Hopkins
(Ted Crawford)

Ryan Gosling
(Willy Beachum)

David Strathairn
(Joe Lobruto)

Rosamund Pike
(Nikki Gardner)

Embeth Davidtz
(Jennifer Crawford)

Billy Burke
(Robert 'Rob' Nunally)

Cliff Curtis
(Flores nyomozó)

Bob Gunton
(Gardner bíró)

Fiona Shaw
(Robinson bíró)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. augusztus 16.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.