Forró zápor

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (13)
Antonio Banderas rendezőként másodszor állt kamera mögé, hogy ezúttal szülőföldjén, a spanyolországi Malagában forgasson látomásos erejű filmet három fiú felnőtté válásának viszontagságairól.
A történet egy sikeres spanyol regény adaptációja, és a „kamaszkorunk legemlékezetesebb nyara” típusú történetséma változata. Bár hősei valamivel már túl vannak a kamaszkoron, azonban a filmbéli, 70-es évek végi nyár mindannyiuk életében döntő fordulatokat hoz. Miguelitó súlyos veseműtétje után érzi úgy, hogy valamit meg kell változatnia az életében, apja vaskereskedéséből szeretne szabadulni, hogy költő legyen. Szerelme, Luli is elérhetetlennek látszó álmokat kerget: balerina akar lenni. Babirusa anya nélküli, csonka családjából a harcművészetekben keres menedéket, míg Pacó, a gazdag úri fiú a családja botrányai elől próbál menekülni. 
 
A film nem törekszik arra, hogy a három fiú és a hozzájuk kapcsolódó szereplők életének mozaikjaiból szigorúan összefüggő történetet szerkesszen, inkább egyfajta életérzést próbál kifejezni különleges vizuális megoldásokkal, hangsúlyos zenei aláfestéssel. A gépész című film operatőre (Xavi Giménez) - akinek egyszerre szép és nyomasztó képeire biztos mindenki emlékszik, aki látta a spanyol thrillert - ezúttal is látványos képorgiát teremt, ami láthatóan jól szolgálja Banderas erőteljesen artisztikus koncepcióját. Mindebből az következik, hogy bár van benne sok szerelem és véres kaland, ez a film csak azoknak fog bejönni, akik szeretik, ha mindezt kevéssé szokványosan (értsd: művészi igénnyel) mesélik el. 
Odor Emília
2007.08.22
|
El Camino de los ingleses
angol-spanyol filmdráma, 118 perc, 2006
Szerelem, vágyakozás, szenvedély, megcsalás és megcsalatás egy perzselő spanyol nyáron, amikor három fiú elindul a férfivá válás útján. Banderas és az övéi.
Színész:

Alberto Amarilla
(Miguelito)

María Ruiz
(Luli)

Félix Gómez
(Paco Frontón)

Raúl Arévalo
(Babirusa)

Fran Perea
(El Garganta)

Mario Casas
(Moratalla)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. augusztus 30.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.